Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 14:01 - Отворено писмо на циганите до българският народ!
Автор: afrodita1 Категория: Други   
Прочетен: 1922 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

image

Братя Българи! Настанало е време, когато напрежението между нашите два етноса е доведено до краен предел, когато тези които ни упрпавляват и грабят потриват доволно ръце в очакване на кървавата вакханалия, към която самите те ни насочват. Настанало е време, когато те не могат да скрият вече собствените си престъпления и некадърност, и искат да изместят вниманието ви към битовите проблеми, искат да ви накарат да повярвате, че ние циганите сме виновни за вашето положение, за сиромашията, недоимъка, безработицата, глада, лошитте кредити и ниското ви самочувствие. Настанало е време, когато за всичките несполуки, кражби, измами, когато за цялото това измамно двадесет годишно очакване на по-добър живот се търси главен виновник. И ние, циганите сме нарочени за изкупителна жертва, ние трябва да измием с кръвта си техните грешки, мошенничества и разграбвания. Те искат да прикрият собствените си грехове с нашата и вашата кръв. Ще допуснете ли за пореден път да се поддадете на тази плитка манипулация.

Кажете, братя Българи, кой ви докара до такъв недоимък, че да сте готови да застреляте циганите дето обират черешата ви, лукът ви, царевицата, така както стреляте по гълъбите. Кой ви докара до там, че след 40-годишен трудов стаж, да трябва да се трудите в градината си, вместо да обикаляте света, като равноправни европейски граждани? Кой ви закрепости към топлофикация и ви вдигна цените на електроенергията, подписвайки неизгодни за България договори? Кой вече двадесет години прави така, щото да сте напълно зависими енергийно от Русия и крои подобни планове и за бъдещето? Кой направи така, че в българия ЕРП-тата да са монополисти и кой подписа тези толкова изгодни за тях приватизационни договори? Кой взе милионни комисиони за изграждането на редица уж изгодни енергийни централи, които стават все по и по-скъпи? Наистина ли вярвате, че циганите дето не си плащат тока са виновни за високата му цена? Ако е така, братя българи, то значи сте глупаци и си заслужавате съдбата.

Братя българи! Днес разни псевдо патриоти с дебели шкембета и кресливи гласове, ви набиват в главите, как сте се стопявали и как скоро щели сте да станете малцинство в собствената си държава и затова били сме виновни пак ние циганите. Нима братя българи, ще повярвате на разните му Сидеровци, Каракачановци и другата тям подобна патриотарска измет? Нима ние сме виновни, че вие не смеете да имате повече от едно дете или може би за това е виновен ниският стандарт на живот и високата степен на несигурност, които са плод на калпавата и корумпирана политическа класа , която ви управлява през последните 20 години? Знам, че ще ви заболи но ще ви кажа: Вие сте страхливци, вие сте тези които допуснахте да бъдете измамени, продадени и ограбени, а сега ви насаждат в тъпите глави, че за всичко сме виновни ние циганите. Вие сте тези дето роптаят срещу това, че използваме статута си на малцинство, а същемвременно се страхувате да не се окажете самите вие с този статут.

Братя Българи! И вие, и ние сме жертви на тази псевдо-демокрация. Ние бяхме отритнати и изоставени от държавата, оставени да се оправяме сами, така както можем, ние бяхме избутани в ъгъла, където стои кофата за боклук, ние бяхме принудени в името на собственото си оцеляване да се превърнем в боклук. Ние сме тези дето продават гласовете си за тройка кебапчета с бира, ние сме тези дето раждаме деца за да се изхранваме със социални помощи, ние сме тези чиито деца вместо да учат просят по улиците, ние сме тези дето си строим къщи от картони и отпадъци там където ни е отвяла съдбата, ние сме тези дето ходят мръсни, крадат и убиват без да се замислят, посто защото това е единственият ни шанс да оцелееме. Но кой ни докара до тук?

Не е ли същият, който ви докара до там, че да теглите кредити за да си пллатите сметките. Който продаде заводите на безценица и после раздели печалбата с купувачите, а вас остави на улицата? Който ви накара да дадете и последните си пари за да ви изкарат инвалид, та да можете вземете мижава пенсия? Който изгони синовете ви в чужбина и направи от дъщерите ви курви за да се забавлява с тях? Който разби образованието, селското стопанство, опропасти природата и през цялото това време обещаваше, че ще ви оправи, я за 800 дни, я за повече, а сега се кани и да ви съди? Наистина ли вярвате, че това сме ние циганите?

Братя Българи! Циганите ли окрадоха държавата с каруците си или политиците с далаверите си? Колко политици, колко всепознати престъпници, дървосекачи, хотелостроители, приватизатори, охранители-застрахователи, бивши мутри и служители на ДС има осъдени за злоупотреби с държавното богатство и власт? Колко? Или май само ги хващат и после ги пускат, колкото да им дадат инструкции как да действат занапред! Законно  . . . , защото те са тези които са направили така законите, че да могат законно да ви грабят, и вас и нас. Ние ли ограбваме бъдещето ви или политически обвързаните ви работодатели, които ви принуждават да работите на договори сключени на минималните осигурителни прагове, така че като се пенсионирате някой ден, ако го доживеете този ден, да получавате мижави пенсии, каквито получават родителите ви в момента. И няма сила в тази уж ваша държава която да ги принуди да спазват законодателството. Защо тогава ние циганите  да го спазваме?

Братя Българи! В тази държава циганите ли са най-големите крадци и убийци? Само циганите ли  не спазват закона, борейки се да оцелеят въпреки него? Нима вие братя българи, сложете си ръка на сърцето, нима вие спазвате закона до последната му буква? Нима не сте и вие докарани до там, че за да оцелеете да трябва да погазите законите? Кой ни докара до там, че да трябва да сме престъпници за да можем да оцелееме? Кой? Кой има интерес от това, когато протестираме да ни каже: „Ама вие сте престъпници, не спазвате законите. Вие сте лош човешки матерял.“ Кой ни докара до това дередже? Наистина ли ние сме лошият човешки материал, или са тези дето ни управляват? По между си ли  трябва да се избиваме, или трябва да потърсим сметка от тези дето ни обещаваха толкова много и ни водеха към светлото бъдеще? От Виденовци, Първановци, Станишевци, Симеоновци, Костовци, Догановци и всички политически плъхове настанили се в управлението на държавата, глозгащи месото от още живите ни тела?

Братя Българи! Дошло е време, да изоставите дребният си тарикатлък и  зависта, да отхвърлите страха и манипулациите, да изключите телевизорите и радиата, да стъпчете търпението и безпомощноста си и да се обедините, така както се обединявавме ние циганите, когатно се почувстваме застрашени. Дошло е време, да излезете на улицата и да отидете при тези дето ви обещаваха и да им потърсите сметка. Ние сме готови да ви подкрепим в името на нашето общо бъдеще, в името на нашето оцеляване.

Братя Българи! Нека да ги изненадаме, нека да разберат, че няма да се избиваме по-между си, обвинявайки се един други за живота който водиме. Нека да им покажем, че не сме толкова тъпи овце за колкото ни взимат, че сме прозряли Истината. Нека да почувстваме техният страх, така като ние се страхуваме сега за бъдещето си и съдбата на децата ни. Сега е времето! Утре ще е късно . .
http://neverojatno.wordpress.com/2010/07/19/romii/
 



Тагове:   писмо,   народ,   Отворено,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mio12 - mai triabva da se samislime sa tova. ...
22.07.2010 15:38
mai triabva da se samislime sa tova....
цитирай
2. armorica - Двестапроцентова истина!
22.07.2010 15:59
Този текст трябва да се разпространи колкото може повече сред българите. Да го прочетат и да го проумеят и най-големите циганомразци. Защото сред българите има доста много индивиди, които са по-големи "цигани"и от най-"цигански" държащите се цигани.
цитирай
3. afrodita1 - напълно съм съгласна с вас, човек ...
22.07.2010 18:08
напълно съм съгласна с вас, човек наистина трябва не само да се замисли за този текст като го чете, а всъщност за истинските проблеми свързани с расизма и омразата която цари , разделяйки хората на българи и цигани...и тн
цитирай
4. raders - А вие все пак по-малко крадете! Не ...
22.07.2010 19:25
А вие все пак по-малко крадете! Не може да опустошите цели села, да смъкнете кабелите от мрежите, да учите децата си да крадат, защото не можете да ги издържате, въпреки че ги имате, да не си плащате разходите и да ревете непрекъснато, че други са ви виновни. Най-малко пък срещу държавата трябва да ритате, защото на практика тя взема от българите и дава на вас. Ние трябва да обвиняваме държавата, а не вие. И си пращайте децата да учат, а не после да се сърдите, че са безработни. Няма кой да ги вземе на работа, като единственото нещо, което знаят да правят е да крадат. А напоследък почнаха и да убиват...
цитирай
5. afrodita1 - не се и съмнявам че расизма е вкор...
22.07.2010 22:07
не се и съмнявам че расизма е вкоренен в мисленето на обществото, има го дори в училището Каквито и санкции да има, щом обществото е с предразсъдци на расизъм ще преобладава и сред децата, които възприемат това от възрастните.Десетки пъти съм се питала дали има лек за расизма и не знам. Но си мисля чен главната причина причина за расъзма е простотията, според мен и комплексите, които се активизират във време на криза или диктатура. Ако обществото е в по-добро състояние, расистките предрасъдъци присъстват на някакво ниво а когато стане по-тежък периода избуяват, раздухват се и още повече от политиците.
цитирай
6. raders - не се и съмнявам че расизма е вкор...
23.07.2010 20:55
afrodita1 написа:
не се и съмнявам че расизма е вкоренен в мисленето на обществото, има го дори в училището Каквито и санкции да има, щом обществото е с предразсъдци на расизъм ще преобладава и сред децата, които възприемат това от възрастните.Десетки пъти съм се питала дали има лек за расизма и не знам. Но си мисля чен главната причина причина за расъзма е простотията, според мен и комплексите, които се активизират във време на криза или диктатура. Ако обществото е в по-добро състояние, расистките предрасъдъци присъстват на някакво ниво а когато стане по-тежък периода избуяват, раздухват се и още повече от политиците.


Не става въпрос за расизъм. Обществото е достатъчно толерантно. Проблемът е, че тези хора все си я карат по циганската. И тормозят другите хора, което пък е гадно...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032705
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930