Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2011 13:52 - ДОКЪДЕ ВОДИ ЧЕТЕНЕТО… НА ПРОСТОТИИ
Автор: afrodita1 Категория: Други   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2012 09:29



imageimageimageimageimage

Санитарите в една болница в Илинойс не се учудиха, когато им докараха мъж, пребит от по-големия си брат, който го беше издържал цял живот: по-младият му се беше разкрещял,  обвинявайки го в себичност и алчност… Също както санитарите в една нюйоркска болница не се учудиха на случая на жена със счупена челюст: беше я зашлевил един напълно непознат,  чул я да нарежда на петгодишния си син да даде най-хубавата си играчка на децата на съседите.

Чик Морисън се опита да направи кампания, за да укрепи морала в страната с речи за саможертвата за общото благо. Още на първата спирка го засипаха с камъни и трябваше да се върне във Вашингтон.

Това е малко цитатче от „Атлас изправи рамене“. Пожелавам успех на всички, които намерят нерви да прочетат целия „шедьовър“. Аз все още ги търся.

Противопоставянето на либерализма не е плод на здравомислие, а на патологично психическо състояние, породено от ненавист и от едно неврастенично състояние, което би могло да се нарече „комплекс на Фурие” по името на френския социалист от онова време.

Това пък е цитатче от Лудвиг фон Мизес, който с няколко думи обяснява какво ги сърби социалистите.

Жителка на американския град Ларедо, щата Тексас, на която и бе отказана социална помощ, взе за заложник служител на департамента по здравеопазване, след което простреля децата си и се самоуби.

На 38-годишната жена, чието име не се споменава, и отказали помощ. Разстроена, тя извадила пистолет и поискала да повикат началника на департамента. Заедно с нея били двете й деца – 10-годишен син и 12-годишна дъщеря. В сградата имало около 30 души посетители и служители. След като ги пуснала, жената взела за заложник единствено началника.

През следващите 2 часа и половина преговарящите се опитали да я убедят по телефона да пусне заложника. Най-накрая около 20.00 часа вечерта тя го освободила. Телефонните преговори продължили до 23.45 часа, когато жената затворила. След това служителите на реда чули три изстрела.

Първата книга се води втората по влияние в САЩ след Библията. Втората е на един от водещите умове на капиталистическата теория. Третият цитат е от днешните информационни агенции.

image

Каква е връзката между трите цитата ли? За да убиеш от бедност децата си, сигурно трябва такива като Мизес и Ранд да са ти напълнили главата с глупости. А може би полицейските психолози са убедили безработната майка, че „безплатен обяд няма“, „който не работи не трябва да яде“, „социалистите са виновни, че за нея няма работа“ и женицата накрая е решила да гръмне няколко излишни гърла, да облекчи живота на „предприемчивите“ по света. Дотам се стига с четенето на подобни простотии. В края на краищата, ако човек толкова иска да си го изкара на някого, може да намери много по-подходящи мишени.

вестник Свободна мисъл



Тагове:   НА,   простотии,   Четенетo,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1033138
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930