Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2010 15:34 - Как ционисти и евангелисти се отървават от бедуините ...
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.01.2012 18:55


Въпреки факта, че от юли месец вече  седмо бедуинско село е унищожено, този път разрушаването на  бедуинското  село Ал-Aрakиб в пустинята  АН НАКАБ, се извърши   по друг начин. Разликата не беше в това  , че  бездомните хора трябваше да се изправени пред суровата зима в пустинята, не дори от факта че  , че булдозерите започнаха да разрушават  къщите  още  преди четиресетте децата от  селото отидат на училище и тази ужасна сцена,  ще остане завинаги запечатано в паметта им.

 
Това разрушаване, се  различава напълно  от предишните по това, че в това  приеха участие и  евангелисти от Съединените щати и Великобритания.  И в непосредствена близост до разрушените къщи, така наречения " Еврейски национален фонд" , висеше голяма табела с надпис: "насаждения на GOD-TV   .Благодарение на щедрите дарения от GOD-TV  , ние успяхме да   посадим  един милион фиданки на израелската земя и да започнем изпълнението на проекти по водните ресурси  в целия Негев. "
БОГ телевизията "оправдава " тези действия, като се позовава на Книгата на Исая: "Аз ще обърна  пустиня в ъв водно  пространство , а  сушата в  извор на вода ...." Еврейския национален фонд (JNF) не действа безкористно. Той иска да създаде борови и евкалиптови гори в пустинята , за да попречат на бедуините  да се върнат в бащините си домове. Такава практика със  засаждането  на дървета с цел завладяване  на по-голямата територия  на земята - не е нова. След създаването на Израел през 1948 г., на JNFса  засадени милиони дървета, с цел да се   покрият  останките на палестинските села разрушени по време на или след края на войната. Идеята е, както следва: 750 000 палестинци, които са изгонени от земите си по време на войната, никога не трябва да се върнат по домовете си. Също така, човек не може да понесе мисълта, че преди създаването на "държава" Израел, палестинците са  били законните собственици на земята. Много палестински села изчезнаха от земята, палестинска земя се превърна в място за  пикник.
От култивираната  обща амнезия - най-вече се отнася  въпроса за палестинската  Nakba. Мислех си, че в продължение на няколко години след като  фактически  тази практика не съществува, но благодарение на привържениците  на JNF и щедрите дарения от основателите на Международната Евангелска телевизия " Иеова телевизия" ( GOD-TV   ) , през следващите няколко месеца, в земята на местните бедуини ще бъдат засадени милиони  насаждения. БОГ-TV е в състояние да направи такова щедри подаръци - те се хвалят, че ги  гледат повече от един милиард зрители, включително 20 милиона в САЩ и 14 милиона в Обединеното кралство. В програмата са редовно  са канени лидерите на евангелистите: Джойс Майер, , Бени Хин, Кенет Копланд и Джон Хейг. Много от тях проповядват християнските заповеди и вярват, че преди Второто пришествие  евреите трябва да приемат християнството.  Зрителите са подканвани " бръкнат по дълбоко в портомонетата си  " , за да "посеят  добро за  Бог." Даренията за "разпространение на добрини ", всъщност сеят вражда и омраза. Тези действия, противоречат  на идеите на пророк Исаия за това как хората да >направят копията си на сърпове и стрелите  му на ножници



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031788
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930