Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 16:00 - Чудодеен лек против бедността в България
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1329 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

автор Ивайло Зартов

Много се бях притеснил за  държавните чиновници.Стигат ли им парите? Как живеят с една заплата? И те ли като пенсионерите се питат,да платят сметката за ток,парно,вода или да си купят лекарства? Хранят ли се добре? Толкова ми беше мъчно за тях,че даже тайно се надявах да чуя по телевизията,че е организирана кампания за събиране на помощи за да подпомогнем държавната администрация.Да пуснем sms,да спасим живота на чиновниците.Без тях за къде сме? Чудех се как тези хора като истински патриоти стоят на работните си места за смешни заплати.Казвах си,не сме случили на олигарси и местни феодали-тия грабят без да повръщат,но поне на чиновници случихме.Министри,зам.

министри,шефове на агенции,фондове,дирекции,управления,направления и какви ли още не службици,всички тези труженици са си направо мъченици.Оказа се,че не е така.Заплатите им били само за камуфлаж.Успокоих се,чиновниците си раздавали бонуси,награди,допълнения,поощрения,всевъзможни финансови стимули,общо над 118 милиона годишно.Чудесно! Направо ми олекна,отдъхнах си.Искрено се зарадвах,сипах си да пийна една ракия за тяхно здраве.Окрилен от добрата новина видях решение на всички проблеми в България.Основният проблем е мизерията,нищетата,липсата на доходи.Обаче политиците са добре,лапкат държавни пари под различни сосове.Заплати,субсидии,комисиони,далаверки и други всевъзможни фокуси.Корумпираните полицаи,следователи,прокурори и съдии също не ги мисля.Ако ги питаш на коя дата получават заплати,няма да знаят със сигурност.Все им е тая,те да не са за едни трудови възнаграждения.Както се разбра,държавните чиновници не са за оплакване.Решението запулсира в чашата ми.Увеличаваме броя на министерствата,държавните агенции,фондове,комисии,

комисариати и каквото ни дойде на ум.Съответно,вътре назначаваме всички български граждани.От 18 до 100 годишни,да,и пенсионерите,всички.С това им даваме сигурни заплати и осигуровки и най-важното възможност да си изкарват допълнителни пари,като крадат и далаверстват.Все едно,всеки българин да е едноличен търговец под крилото на държавата майка.Всички са щастливи,и не на последно място,всичко е законно.Друго си е да крадеш законно.Вкарваме виетнамци,филипинци и други нископлатени работници.Те заместват повсеместно българите.А ние се превръщаме в нация от чорбаджии.Благоденстващи държавни служители.Чужденците ще работят вместо нас и ще плащат данъци.Ние само ще се водим на работа и ще щракаме с пръсти.Разкош.Нулева безработица.Корупцията престава да бъде проблем.Напротив,чрез неизбежна промяна в Конституцията тя се превръща в пътеводна светлина.Една корупция,един народ,една държава.

Нарочно не съм патентовал спасителната идея за да може някой български политик да ни я обещае.Какви са тия заклинания за 500лв. минимална пенсия? Мислете мащабно юнаци!

 



Тагове:   държава,   размисли,   бележки,


Гласувай:
7



1. chavdar01 - А ТАКА!
14.03.2012 16:29
Е ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА.
цитирай
2. tani4ka73 - Бонусите са за вождовете!
14.03.2012 16:38
Ние обикновените индианци получаваме по 500-600 лв заплата и бонуси НЯМА откакто това правителство е на власт.Аз съм чиновник от Агенцията по храните в Пазарджик,от опит на собствен гръб ти казвам - това са ни заплатите.Стукторните промени се проявиха в това,че в София,в управлението всички станаха директори,какво взимат не смея и да си мисля,но тук в провинцията /и това важи за всички области/ заплатите са тези.Истината е,че има още много ,ама много излишна администрация,припокриващи се структори .Остава ни само далаверата от безплатен нет в работно време.
Държавната администрация е нужна,защото всеки път като поискаш помощ от държавата - това го правим ние,обикновените индианци,които проверяват заведенията или цеховете за производство и т.н.Проблемът е в управлението - мениджмънтът е огромен,а освен да висят по тв предавания друго не правят.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029440
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930