Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 15:13 - И приемникът на Трайков "разкрачен" за Белене
Автор: afrodita1 Категория: Новини   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2012 15:15


АЙДЕ ВСИЧКИ ПОД НОЖА!!!

Очаквано, по-голям интерес имаше към Делян Добрев, защото оставката на Трайков бе изненада за медиите и обществото.

Делян Добрев се оказал изненадан снощи от оставката на Трайчо Трайков. Премиерът обаче даде достатъчно ясно да разбера, че критика към моята работа няма, обясни Добрев. Затова и решил да поеме мегаминистерството.

Кандидатурата му била обсъждана в Изпълнителна комисия на ГЕРБ, но лично премиерът Бойко Борисов му направил предложението да е министър на икономиката.

Бъдещето на АЕЦ "Белене" обаче не става ясно и от мнението на номинирания нов икономически министър. Моята позиция за АЕЦ "Белене" не се различава от позицията, която досега сме споделяли всички по този проект, включително и министър Трайков, и премиера Борисов, посочи Делян Добрев.

Г-н премиерът на няколко пъти днес коментира позицията ни по Белене, така че мисля, че е достатъчно ясна, допълни той. Проблемите в енергетиката са много, това е един от тези проблеми, всички знаете колко е трудно да бъде взето решение в едната и другата посока, защото вземайки решение в едната или в другата посока, всяко едно от решенията си има своите позитивни и своите негативи, смята Делян Добрев.

Това, което е ясно и което аз мога да потвърдя, че преди да бъде взето окончателно решение ще се строи или няма да се строи АЕЦ "Белене" всички факти ще бъдат изложени на масата и с тях ще бъде запознато както НС, така и обществеността, обеща номинираният за икономически министър Добрев.

Решението за АЕЦ "Белене" в никакъв случай няма да се вземе на тъмно, трябва обаче много добре да се претегли и едното, и другото решение, категоричен бе той.

Според Делян Добрев едва ли до края на март ще са ясни всички факти за проекта, за да се вземе категорично и окончателно решение за строежа на нова атомна централа. Най-вероятно ще се стигне до ново удължаване на срока за вземане на решение за АЕЦ "Белене" според него.

По отношение на Белене трябва да вземем едно прагматично решение, а не да изпадаме в крайни чувства в едната и в другата посока, каза още Делян Добрев.

На въпрос чувства ли се достатъчно подготвен за министър, той отговори: "Не знам дали има човек, който може уверено да твърди, че е готов за министър, това е една много голяма отговорност, аз осъзнавам това".

Въпрос на Нова телевизия защо приема поста на министър, след като не се чувства подготвен, ядоса пресцентъра на ГЕРБ, които се опитаха да отговорят вместо Добрев.
Едно от най-проблемите направления в МИЕТ е енергетиката, аз вече 10 месеца работя в енергетиката, познавам достатъчно добре проблемите, според мен обаче има много какво да се направи в сферата на икономиката и на туризма и смятам да съсредоточа точно там своите усилия, заяви още Делян Добрев.

Според него на проблемите на икономиката трябва да се обърне повече внимание по отношение усвояване на средствата от еврофондовете от Оперативна програма "Конкурентоспособност".
Специално по Оперативна програма "Конкурентоспособност" се чувствам достатъчно подготвен, защото 5 години преди да стана народен представител съм се занимавал с европейски фондове и знам достатъчно добре проблемите, посочи той.

Според него няма време за структурни промени и за разделяне на МИЕТ на отделни ведомства. Още от първия ден трябва да се съсредоточим в решаването на проблемите, категоричен бе той.

 

 News.bg

Минути, след като се върнаха от срещата на ГЕРБ с президента Плевнелиев, номинираните нови министри - Атанасова и Добрев, дадоха брифинг в парламента.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024371
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031