Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2012 16:54 - Ни Сащ ни Израел ще атакуват Иран
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 2392 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 17.03.2012 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ни Израел ни Сащ ще атакуват Иран. И точка.

image
САЩ няма да атакува въобще. Не тази ни  следващата година. И за това има основателни причини , различни от изборните обстоятелства или ограничени военни способности. САЩ няма да атакуват, защото едно нападение срещу Иран ще доведе до национална катастрофа и ще  се разпространи по света.

  "Ако искате да разберете политиката на една  държава, погледнете  към картата" -  обичаше да казва Наполеон . Веднага след като САЩ ще нападне, Иран незабавно  ще затвори  Ормузкия пролив, чрез който се изнася  всичкия петрол, изнасян от Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Кувейт, Катар, Бахрейн, Ирак и Иран - 40% от световния нефт се изнася  по море. Веднага  цените на петрола ще  скочат  в два, три или четири пъти, а американската и световната икономика ще се сринат.   Тези малки неща не идват в главата на генерали, военни репортери и други умни ""момчета"", които гледат  на света през призмата на "сигурността".   Закриването на Ормузкия пролив ще бъде най-лесната военна операция. Ще бъдат достатъчни само няколко ракети, изстреляни от морето или от  брега. За да го  отворят, ще бъде  недостатъчно,  да  се изпратят няколко американски самолетоносачи. Съединените щати ще трябва да завоюва голяма част от Иран за да  е извън обсега на иранските ракети.     Що се отнася до Иран, за него няма значение, кой ще извърши нападението - Израел или САЩ.  Това  е за него едно и също нещо. И в двата случая, вследствие на нападение, ще бъде затворен  Ормузкия пролив и ще последва  мащабна война. Това е достатъчно,  Сащ да не  атакува  и в същото време да забранят и на Израел да го прави .

 И така, какво да очакваме? Ако не се постигне споразумение, Иран  ще изгради своите ядрени оръжия. Но това не е края на света. Според някои от най-смелите лидери на сигурността "екзистенциална заплаха" е далеч. Ние ще живеем в атмосфера на страх и напрежение . Като Америка и Съветския съюз по време на Студената война. Както в момента са  Индия и Пакистан. Идеята не е  е доста добра, но не е толкова ужасно.
  В продължение на хиляди години Иран не е атакувал никоя страна. Ахмадинеджад говори много, но действа  много внимателно и разумно. Израел  не създава никаква заплаха за иранските интереси. Колективно самоубийство - това не е изход.

 

 Израелския  министърът на образованието Гидеон Саар, веднъж се похвали, че Нетаняу е  в състояние да прехвърли вниманието на света от  палестинския въпрос ,на иранския проблем .И наистина, в това дело  Нетаняу постигна фантастичен успех



Тагове:   Иран,   Израел,   Яо,


Гласувай:
4



1. bgman13 - Да, ама не!
17.03.2012 17:39
Напечатаните долари вече са много. Те са в трезорите и рано или късно ще трябва да излязат на белия свят. Когато това стане, ще трябва да се намерят благовидни причини, че нещата не са такива, каквито са. Върхушката управляваща щатите и света сама си потопява кораба, така както беше потопена и България. Съмняваш ли се че България беше умишлено утрепана от нейните политици? Или си мислиш, че държавната власт на щатите не е такава?

Националната катастрофа на щатите чука отдавна на вратата. По бързо да идва, защото, когато това стане светът вероятно ще се освободи от излишната парична маса, и амеиканците най-после ще си платят сметката. Все някога трябва все пак и да плащат, къде дават така - само ядене на чужд гръб? Но преди това - аа да, май ще има още една световна войничка.
цитирай
2. afrodita1 - Ако въпреки всичко
17.03.2012 21:26

Ако въпреки всички предупреждения Израел или пък сам чичо САМ атакува то не се съмнявам , че следващата жертва ще бъдат ционистите , защото съм сигурна, че ако атакуват Иран, те ще бъдат обслужвани, тъй както си заслужават ...
цитирай
3. balkanec - Войната не се готви срещу Иран, а срещу целия "Друг лагер"
17.03.2012 21:50
който е извън контрола на САЩ и ЕС.
В Сирия и Иран мишена са неговите интереси.
Това е глобално настъпление, защото Американския лагер фалира и се опитва да се закрепи с войни и ресурси.

Затова никой не може да каже със сигурност кой какво ще предприеме...

Все пак - дано си права и ония да си фалират тихо и мирно без повече войни.
цитирай
4. zaw12929 - Ще пратят нас
18.03.2012 07:59
Ще пратят нас
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029408
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930