Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 17:09 - Не на добива на шистов газ!
Автор: afrodita1 Категория: Други   
Прочетен: 836 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.01.2012 07:42


   

 

Неуважаеми управляващи временно република България. Вие продажни министри, послушни депутати и ти О, егоцентрични премиере!

Напомням Ви, че вие сте се озовали в позицията да управлявате България не по волята на мнозинството, а по волята на малцинството. Че тези които са отишли до изборните урни да гласуват представляват по-малко от половината имащи право на глас българи, а тези които са гласували за вас, половината от половината. Че ви сте избрани не демократично, а апатично, благодарение на погнусата, омерзението и презрението, което българите чувстват към политическата класа като цяло и към отделните й представители в частност, като в това число сте и вие.image

 

Именно в този смисъл, вие трябва да управлявате вслушвайки се в мнението на хората, на отделния човек, на гражданите на република България, защото вашето управление е временно, подчертавамвременно. Ако си въобразявате нещо друго, то тогава сте глупци заслепени и упоени от моментното си властово положение. И поради това нямате право, толкова нагло, безцеремонно и безочливо да хулите, оплювате и пренебрегвате, българските граждани протестиращи срещу добива на шистов газ.

В този случай не става въпрос просто да приберете едни пари, да направите една далавера, чиито последствия ще се изразят в ограбването на няколко милиона за сметка на българските граждани. Тука иде реч, за бъдещето на българската земя, на българските деца на бъдещето на България. Бъдеще, което вие желаете да продадете и отровите безвъзвратно, на инат. Вие, въпреки многобройните факти и налична информация от подчертавам различни източници, за опасността, за тревожните и страховити последици от добива на шистов газ, за бецеремонността, безхаберието, бруталността и множеството мащабни екологични катастрофи причинени от компанията „Шеврон“ в различни части на света където упражняват своята дейност, за това, че те са съдени за причинени от тях екологични бедствия, вие въпреки това сте решили да им позволите да работят на суверенна, подчертавам суверенна българска територия.

Как това подобие на премиер, тази мутра, това политическо чучело ще обяснява на хората да ходят да сеят картофи, да гледат овце и да се занимават с земеделие и животновъдство, когато допусне да се отрови земята им? О, гротескно подобие на политик! О, посмешище на Европа! О, срам за България!

Аз не се съмнявам, че вие сте купени, че вашата съвест е оперирана, че вашите очи са покрити с банкноти, с пари спечелени от отравянето на хора от други части на света,  пари спечелени с цената на погубването на техния живот, на тяхното бъдеще, на всичко което са успели да спечелят с честен труд, от една компания, чиято цел е извличането на печалба на всяка цена, която цел вие се опитвате да ни представите едва ли не като социална функция. Вие ще вземете пари, които компанията е спечелила тровейки едни хора, за да и позволите да тровят още и още, но вече в България. Наистина ли мислите, че това ще ви бъде позволено или се надявате да ви защити американският посланник с мазната си усмивка, или разчитате когато стане напечено, да дойдат американците да ви освободят. Защото това, което се каните да извършите е престъпление, а всяко престъпление иска наказание.

Вашият отказ от диалог, вашето пренебрежение към протестиращите, вашите опити да ги представите като шайка несретници, заложници на някакви незнайни външни сили, като малка група изнудваща правителството в търсене на някакви облаги е меко казано цинична, вулгарна и безочлива. Къде са така горещо прокламираните от вашите редове, толерантност, диалогичност, търсене на компромисни решения и консенсус, или те важат само тогава, когато искате хората да се съгласяват с вашите искания, но не и вие с техните, не и когато става въпрос да си напълните гушите с пари за тяхна сметка. Тогава, консенсус не е нужен, компромиса става мръсна дума, а воденето на диалог – заплаха за националната сигурност.

На кого се клехте да служите вие, на бърлгарският народ или на чужди интереси? Но . . . вие сте продажници – това ми е ясно! И вие сте свободни да продадете честта си, съвестта си, душата си, но не и българската земя. Земя напоена с кръвта, потта и сълзите на поколения българи, земя която в името на собственото си мизерно балгоденстващо съществуване, сте решили да отровите – на инат. Не сте познали! Българският народ е апатичен спрямо вас, но не и спрямо земята си, не и спрямо водата си, не и спрямо бъдещето на децата си. И дано да го осъзнаете сега безболезнено, докато все още не е късно и имате време да спрете това безумие, а не утре болезнено, когато усетите гнева на хората.

Вие вече записахте вашите имена в българската история, заехте достойно място в редиците на българските изроди и предатели, не се съмнявайте. Но все още не е късно да се радвате на мизерното си съществуване, като спрете отравянето на българската земя, сами, без наша помощ.

На тези, защото съществуват и такива, които казват, че ние които протестираме срещу добива на шистов газ, се явяваме едва ли не като спъващи прогреса и научно-техническата революция, като индианци ужасени от парният влак ще отговоря така:

Не, човека трябва да служи на прогреса,  на науката и техниката, а те на него. И когато постижения на техниката, на научно-техническата мисъл представляват заплаха, когато те биват използвани не с цел по-добър живот на човечеството, а само и единственно с цел трупане на печалби без значение пагубните последици за самото човечество и отделният човек, тогава тяхното използване трябва да бъде спряно. Още повече, когато има вероятност, да бъде засегнато не само настоящето но и бъдещето на хората и то безвъзвратно. Смешно е и да се твърди, че днес човекът е в положението на индианец, днес в информационната епоха, именно неограниченият и бърз достъп до информация, позволява на хората да се запознават своевременно с добрите и лошите страни на различни технологии и последствията които носят, и така да предотвратяват допускането на една и съща грешка, на нови и нови места. Хората днес протестират срещу добива на шистов газ именно защото са информирани, именно защото самите те са проявили и проявават заинтересованост, упоритост и воля да разберат и да вникнат в същината на проблема и възможните последствия. Тези хора, повярвайте ми, знаят много повече от продажните министри и полагат много повече усилия и желание от тях, да се информират относно опасностите които дебнат България, българските граждани от въвеждането на една такава спорна технология. Защото те не го правят за пари, а за да предпазят децата си.

Ние нямаме друга земя, нямаме друга вода, а ако ги отровим все едно сме ги изгубили. А изгубим ли тях, губим и децата си – изгубим ли децата си, губим и България. Тази битка не е просто битка срещу корумпираните ни и продажни политици, това е битка за бъдещето на България. Вие сеете протести и ще пожънете барикади. Не на добива на шистов газ!

от
Индимедия България



Тагове:   добив,   не,   шистов газ,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031782
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930