Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 14:36 - Страшна ли е революцията?
Автор: afrodita1 Категория: Други   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
3



image


 тук http://networkedblogs.com/v7LhD
Страшна ли е революцията? Дошло е време да си отговорим на този въпрос. По целият свят народите се вълнуват и протести заливат улиците на големите градове. От Испания през Гърция и Русия та до Щатите, активната част от населението се е обединила за да покаже, че не ще приеме спокойно отредената и от властимащите участ, че не е съгласна нито с водените политики, нито с безнаказаният пазарен фундаментализъм.

Но как нашите медии отразяват тази протестна вълна? Те показват шокиращи кадри на сблъсъци с полицията, горящи сгради и автомобили, окървавени демонстранти и т.н., без обаче да изложат причините довели до тези протестни действия. И вие стресирани от видяното, от това което медиите ви втълпяват, че е плод на действията на пияни тълпи, на хулигани, че това са безредици и противообществени прояви, а не протести на възмутени, на разгневени граждани – вие се отказвате от последното си оръжие и потъвате в блатото на безверието, стреса, апатията и безсилието. Вие се отказвате от протестите, от съпротивата, от революцията?

Страшна ли е революцията – Да, страшна е! Но не за вас, а за тези които са ви поробили! Страшна е за тези които са заграбили властта и я използват за собствените си интереси! Страшна е за тези, които са си купили неприкосновеност от закона! Страшна е за тези, които ви мамят, лъжат, подтискат, експлоатират  и ограбват ежедневно. Страшна е за тези които смятат, че стоят над морала и нравствеността. Страшна е за тези, които смятат, че собствените им интереси стоят над интересите на обществото, на човечеството. Страшна е за тези, които в името на закона вършат беззакония. Страшна е за правителствата, които са дошли не за да управляват ви името на обществения интерес, а за да грабят в свое име. Страшна е за тези, за които печалбата стои над общественото благо. Страшна е за тези, които в името на парите са готови да погубят хората, Земята, че и себе си.

Но що е това Революция? Защо правителствата могат да обявяват войни, да водят военни действия в името на демокрацията и възцаряването на справедливостта, а народите не могат да вдигат революции в името на същите тези идеали? Кой определя, дали едно правителство е демократично – самото то, или народа който то управлява? Щом войната е продължение на политиката с други средства, нима революцията не е продължение на демокрацията със същите тези средства? Наистина ли тези, които са отишли да заграбят богатствата на по-слаборазвитите народи, водени от чисто икономически подбуди и съображения са праведници, а тези които са излезли на улиците за да протестират и потърсят сметка от управляващите и олигархичните кръгове около тях са престъпници? Наистина ли?

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! И затова навсякъде, където властта се чувства заплашена от нея, тя се опитва да я контролира и стъпче още в зародиш. Вгледайте се внимателно и ще видите, че към всеки протест, към всеки митинг, към всяко шествие има опити да се присламчи една или друга политическа сила, да го овладее, да го контролира, да го подчини и така да не допусне случващото се да прерасне в революция. Няма власт, която да не е приела закони, ограничаващи по един или друг начин правото ви да протестирате, да се бунтувате, да търсите сметка на измамниците и продажниците? Нима е нормално, правителството срещу което протестирате да приема закони които да ви казват как, докъде и колко време можете да протестирате? Нима е нормално да бъдете обявен за престъпник, задържан и осъден, затова, че сте протестирали срещу престъпните практики на самите управляващи политически и бизнес елити, същите които са приели законите как да протестирате?

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Затова и политиците са готови на всичко, само и само да не допуснат тя да се състои! Властта е сладка, а привилегиите от упражняването и – огромни. Затова не се учудвайте, че няма политическа сила, няма партия, която да не се е обявила срещу революцията, да не я е заклеймила и отхвърлила. И тука аз говоря за тази революция, която се бори за равенство, братство и солидарност. За равенство във взаимоотношенията, братство в труда и солидарност в моментите на изпитания. Това е истинската цел на революцията, а не онова което лукавите и хитрите се опитват да втълпят на лаиците, че равенство било да се раздели всичко по равно без оглед на спосбностите и положения труд, че братство било да мислим еднакво, а солидарност да ти отнемат това което ти е нужно за да живееш.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е за властта престъпила границите на чувството за справедливост у собственият си народ. Не вярвайте на тези, които искат да ви управляват. Не вярвайте на тези които искат да им делегирате правото да определят как да учите и възпитавате децата си, при какви условия да се трудите, как да търгувате с плодовете на труда си, как да продавате уменията си, какви ценности да изповядвате, кое е полезно за вас и за бъдещето на децата ви? Не вярвайте! Съзнавате ли каква огромна власт предоставяте в ръцете на тези хора, които дават мило и драго, само и само да ги изберете да ви управляват? Съзнавате ли, че вие легализирате собственото си робство? Че вие предоставяте в техните ръце правото да решат дали да живеете или да умрете. Че законите които те приемат уж във ваша полза, всъщност ограничават вашата свобода и гарантират тяхната неприкосновеност. Вярвате ли, че този който сте избрали да ви представлява е компетентен във всяка една област в която е призван да приема закони? Че когато гласува, той гласува по вътрешно убеждение, а не по указание на лидера си или купен от заинтересовани бизнес среди?

Страшна ли е Революцията? Да страшна е! Затова винаги, когато назрее революционен момент, политическата машина заработва, олигархичната мафия развързва кесиите си и създава уж нов политически проект. Нова партия която да уталожи вашите страсти и да възроди вярата ви в политическата класа, в партийната демокрация. Но вгледайте се внимателно и ще видите, че всяка нова партия, всяко ново уж народно движение стремящо се към властта, към правото да ви управлява е всъщност маска. Маска зад която прозират стари муцуни и едни и същи мафиотски финансови структури. Властта е притегателна за мошениците, за алчните, за безскрупулните, за тези които искат да живеят от труда на другите и да богатеят за ваша сметка. Те казват, че ще ви гарантират законността, но законните са всъщност решетките на вашата свобода. И дори, до властта да се добере човек с чисти помисли и намерения, то  той скоро ще бъде смазан, сдъвкан и изплют от системата, или ще стане част от тази система без да може да я промени, защото самото право да ви управляват нарушава вашата свобода. Не вярвайте на този който ви казва, че иска да ви управлява, за да защитава вашата Свобода – това е невъзможно.

Страшна ли е революцията? Да страшна е! Особено тогава, когато е назрял момента тя да се състои. Но кога идва този момент – Тогава когато не можете да различите управляващите от мафията. Тогава, когато тези които са призвани да въздават правосъдие извършват престъпления. Тогава, когато законите се прилагат съобразно тежестта на кесията, а не съобразно тежестта на прегрешението. Тогава, когато затворите са пълни с кокошкари, а улиците с мафиоти. Тогава, когато на народа се казва, че не разбира, че не е компетентен, че не знае какво иска и затова само трябва да слуша и да изпълнява. Тогава когато интересите на обществото, са поставени в подчинение на интересите на парите. Тогава когато работодателите четат законите така, както дявола чете евангелието. Тогава когато , банкерите, монополите и политиците определят едностранно правилата, по които да живеете  и по които да функционира обществото. Когато работника е оставен без защита, а работодателите са се обединили в картелни структури защитаващи неприкосновеността на техните печалби. Тогава когато да откраднеш хляб за да нахраниш децата си е престъпление, а да откраднеш милиони е подвиг. Тогава когато тези които сте избрали да ви управляват се възползват от властта за да вземат бонуси, консултантски хонорари и сами си гласуват редица привилегии, недостъпни за обикновеният човек. Тогава, когато накъдето и да се обърнете виждате неправди, неправди и неправди. Тогава когато да говорите за революция, да мислите за революция, да желаете революция е престъпление.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е, когато се извършва от хора измамени, излъгани, подтиснати и унижени. Още по-страшна е, когато се извършва от хора идеалисти. Още  по-страшна е когато се извършва от хора осъзнали, че да си човек, значи да си свободен. Още по-страшна е когато се извършва от хора, които са усетили истинският живот, живота лишен от стрес, страх и безропотно подчинение. Още по-страшна е когато се извършва от хора презрели и властта, и смъртта. Но най-страшна е, когато се извършва от тези, които знаят що значи Свобода, от тези които осъзнават, че да си в състояние да действуваш, означава да си длъжен да действуваш.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Защото тя се ръководи от един единствен принцип, принципът по силата на който сме длъжни да се отнасяме с другите така, както искаме да се отнасят с нас. И да, аз знам какво ще попитате – с какво право тогава ще наказвате тези които желаят да ви управляват? С това, че ако ние пожелаем да ви управляваме, да ви диктуваме закони и правила, то в същия миг попадаме под ударите на революцията



Тагове:   политика,   революция,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031837
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930