Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 21:00 - Бедата на съвременното обществото
Автор: afrodita1 Категория: Други   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2012 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дайте най - накрая нека да разгледаме какво всъщност се случва в съвременния свят ? Човечеството изпадна в делириум -отказа се от своя разсъдък ! Това е абсолютно ясно от следното.
Ако разсъждаваме  разумно, очевидно е, че всичко може да бъде само три основни причини за социалните проблеми в страната и в света като цяло:
1. Конфликти.
Различни групи от хора в обществото, искат различни неща  - взаимно изключващи се, по точно казано ,това което искат едни, изключва  това, което другите искат.
2. Недостатък.
Обществото  е добре запознато с това, което иска и е обединено в това, но в него липсват знания, умения и ресурси за нейното изпълнение.
3.Препятствие.
Обществото достатъчно добре  знае какво точно и като цяло  иска, и  има достатъчно  ресурси и умения, да го осъществи , но все още не може да го направи поради факта, че определена  структура , които има най-голяма мощност, по един или друг  начин  предотвратява това. Ако не броим  най-бедните и най-невежите  страни,  то човечеството отдавна  да е постигнало повече, отколкото е необходимо за  прогреса и  дори солидарността, за да преодолее дори най-съвременните проблеми, свързани с  благосъстоянието на живота .Човечеството има опит и знания, и все още достатъчно ресурси за справяне с  по -съществените материални  въпроси. А идеята за удобен, добре поддържан и хармоничен живот на всички цивилизовани страни е приблизително една и съща, независимо от техните културни различия и особености.
Тогава защо в света в момента, има  ужасно неравенство на доходите, огромен проблем с  работни места, и толкова много пошлост ? Въз основа на изложеното по-горе, отговорът е очевиден - проблем в социалната преграда, както е описано в параграф 3 по-горе.
С други думи  някои структури  на властта ,както официални   така и бандитски , само силно потискат всякакви опити за организиране на части от обществото, за да подобрят живота ни, поне в материал аспект.
Но в същото време е очевидно, че тези структури са в малцинство. Тогава защо един народ не  се обедини  срещу тях, дори и в собствената си страна?
Защо обществото дори не се опита да накара  медиите дори да заговорят  за това? Въз основа на здравия разум  отговора  може да бъде само един - човечеството потъна в делириум - отказва да разсъждава!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024450
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031