Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2010 20:30 - Израел- окупацията над Газа , за водата ,войната и "чичо САМ"
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1331 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.01.2012 18:48



"Израел винаги се е стремил да  получи пълен контрол над териториите на митичния  си" Ерец Израел" тоест  над   Палестина ". Може би това желание е обусновано   на религиозни причини, но  погледнато от друга гледна точка , недостига на вода  има значително влияние на  техните действия за ограничаване на достъпа до река Йордан, окупирването  на Голанските възвишения,  и  нападенията срещу Ливан.  Ако се погледне  на  географски тенденции , проучването  ще покаже , че Израел е  с доста нестабилна, но обещаваща позиция.

Като държава с  най-силната армия в региона и също така и в света ,  и засилваща се   ядрена мощност , на фона на нарастващото население и със  с ограничени находища на нефт и газ, необходими за развитието на производството, промишлеността и електроенергия, " Израел "има  един добър шанс да се  възползва  от шума и суетата, създадени от световните природни бедствия или геополитически бедствия. Ще се потопи ли  останалата част от света в хаос, оставяйки се на ционисткия режим на една страна, водата винаги може да се  вземе, петролът  също, а от палестинците да се избавят  от напълно, или както наскоро Израелският министър председател, Нетаняю предложи"  да заселят палестинците на луната". 
Това по скоро е  песимистично тълкуване на  двата  проблема, но нито климатът  в света ни друго  може да изчисли настъпването  на непредвидени фактори и обстоятелства. И тук идва Иран, но не като на заплаха, а като "създадена" заплаха,която ще   позволи на Израел да "модернизира авторитарните действия от всякакъв вид, за бъдещите си нужди. Естествено  " чичо САМ   " (САЩ )  тук играе голяма  роля в този сценарий, но,  се забелязва  че постепенно губи своето  влиянието ...Наблюдава се  нарастване на движение, което не иска да се асоциира със САЩ ..,армия  им губи своята  популярност , като в това време Китай и Индия бързат да заемат свободното място  .Но това е друга тема..
Да, знае се че  Израел е силна военна държава като цяло, но в същото време е  много уязвима, и се намира в  доста деликатна  ситуация.  Заобиколен от   "враждебно настроени съседи  " , -  египтяни, йорданци, саудийци  и други, които според  държавната военна власт, се опитват да получат военния контрол  "Израел " доведе до много неочаквани реакции, в икономиката и социалния живот. Израел призна  заплахите  за околната среда, и използва своя военен потенциал да получат контрол над всичко, което е възможно. По всички налични признаци , се вижда че е необходима промяна ,  необходим е  друг подход. 
Възстановяване на правата на палестинския народ  и признаване на  единна и независима държава,  в една  наистина демократична и  двунационална държава ще премахне огромното геополитически напрежение и ще засили  позициите да се намери изход от екологична катастрофа.
 


Тагове:   чичо,   Окупацията,   Над,   сам,   газа,   Израел,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - не е възможно
13.12.2010 13:07
не е възможно по простата причина ,че в това раково образувание "исраел" е образувано от потомци на азиатско племе ,чиито корени са някъде в други географски ширини - над 80% .Съзнанието им е формирано и управлявано от психично болни същества -равини- справки "ТАЛМУДА", ФИНАНСОВАТА ИМ ПОДРЪЖКА се осъществява от доказани световни злодеи След като едно нещо не е на мястото си то се изражда в раково образувание и подтиска и унищожава околната местна тъкан -справки-ежедневната действителност.ДИАГНОЗА - РАК. А КАК СЕ СПРАВЯТ ХОРАТА С ТАЗИ БОЛЕСТ НУЖНО ЛИ Е ДА СЕ КАЗВА ?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031671
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930