Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2011 15:06 - Евреите нямат история и права в Палестина
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2997 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.01.2012 10:41


На 19 март, преди месец в интервю с Пиер Морган, министър -председателят на Израел каза че той може да приеме създаването на палестинска държава, само чрез преговори, като не забрави да добави: "Ние можем да се съгласим на териториални отстъпки, въпреки че е много болезнено да вървим по земята на нашите предци ". като с това Биби Нетаняу имаше предвид не земята в Полша, където са живели предците му той говореше за Палестина, където са живяли палестинците , полагали са грижи за земята и са я обработвали с поколения.
image
Историята е следната;

В края на XIX век, ционизма създаде нова еврейска идентичност чрез кръвта и земята. За да мобилизира последователите си и да повлияе на техните емоции, ционистите създадоха легендите. Ционизмът започна като племенна религия без Бог, и да изпълнява функцията си за обединяващата сила, ционизма изискваше външнии религиозни расови символи, без вътрешно и ясно съдържание. Неговите лидери считаха вярата и чистотата на кръвта като ценност сама по себе си. Въпреки светския характер на своята идеология, създател на съвременния политически ционизъм Теодор Херцел многократно прибягва в писанията си със религиозни съобщения. Той пишеше- "Евреите трябва да се заселят в Палестина, защото" църквата ще се вижда от разстояние в далечината, заради нашата древна вяра, която е запазила нашето единство ".

Ционистите и техните поддръжници инвестираха огромни финансови и интелектуални ресурси в работата с историческите разкази на еврейската библия да утвърдят и докажат своето "право" да останат в Палестина. Политическите проблеми,и изискванията причинени от самите тях ,се превърнаха в ефективен инструмент за да се отхвърлят твърденията на коренното местно палестинско население в миналото, и по този начин на своята земя. Библейски "учени" се обърнаха към широк кръг от имена за обозначаване на региона, предназначени да объркат наивния народ .- "Свята Земя", "библейски земи" "земята на Израел, Eрец Израел", "Юдея и Самария" и тн. За обикновен читател, тези имена изглеждат равностойни, но всички те се отнасят за древни кралства.

Библейския разказ, който не може да намери доказателства в археологията, е предоставен от ционистите и техните поддръжници, като" исторически извор ". И най правилното според мен ще бъде, ако историците направят изследване и намерят разлика между библейските митове и истории на реални хора, живеещи в реални места и в реално време. Те трябва да намерят смелост, за да оспорват източника, включително и "Откровението" от по-висш порядък, както представляват библейските текстове, които се използват за да се оправдае несправедливостта и жестокостта на един народ срещу друг. Неизвестна група, създадена, специално за да насърчава политиката на етническо прочистване от бивши ционистки войници, депутати и активисти от заселническото движение - е публикувало подробен план за това как да се приложи "пълното унищожаване на арабската демографска заплаха" за Израел " чрез насилственото експулсиране на всички палестинци и разрушаването на техните градове и села. Това, както е предложено в плана ", е единственото възможно решение на палестинско-" израелския "конфликт и е" въз основа на Тората ". Библейските проучвания се фокусираха върху изобретяването на "Старинен Израел", и пълна игнорация на реалността с давност от хиляди години на палестинската история. Много от историческите събития, свързани със завладяването и " връщането " на "древния Израел" намиращ се уж на земята на Палестина, са описани от гледна точка на божественото провидение с религиозни цели.
Библията и еврейските претензии да бъдат "избраните", бяха използвани като средство за изграждане на основите на ционисткото движение и основно оръжие в идеологическата борба за Палестина. Религиозно-историческия елемент като основа на националната идентичност е от решаващо значение за ционизма, повече от другите национални движения. Това е религия в най-широкия смисъл на думата , която предоставя основание за завладяването на Палестина и легитимността на "завръщането" на евреите.

Евреите са религиозна група, а не отделна етническа единица. История на евреите показа, че те постоянно са се смесвали с не-евреи, както и много от не-евреите са станали евреите.
Настоявайки, на това че - еврейството е наследствено, самопровъзгласилите се евреите са допринесли за идеята, че те принадлежат към определена раса, тоест бого-избрани хора, . Според израелския "Закон за връщане" на евреите в Израел, етиопските евреи са определени като наследници на древните израилтяни, възхвалени от наука, идеология, измислена от безумци !

За съжаление писмени доказателства до 3200 пр. н. е. в Палестина не са оцелели, но резултатите от археологическите разкопки показват, че от 8000 г. пр.н.е. тук хора са живели . В периода от осмо до пето хилядолетие преди Христа Палестина е била населена от ловци, земеделски стопани и фермери. Съществуват археологически находки, предполагащи, подобряването на инструментите, опитомяване на животните и създаване на градове.

Древните народи на Ханаан царували над цялата територия на съвременна Палестина и Йордания до 1200 пр. н. е., когато филистимците завладяват крайбрежните зони в южната област. Археолозите са открили доказателства, че представителите на племената -ханаанците са живели в Палестина и Йордания в края на четвъртото хилядолетие пр. н. е. Керамиката, която е била открита в гроб, предполага съществуването на вярата в живота след смъртта. Историята на Ханаан може да бъде проследена от началото на бронзовата епоха (около 3200 г. пр.н.е.), но няколко поселения на тези племена датират от седмото хилядолетие преди Христа

Истината и действителността е -местните палестинци са законни собственици на земя - те са потомци на древните ханаанците, филистимците, евреи, асирийци, египтяни, перси, гърци, римляни, мюсюлмани, кръстоносци и турци. Те са хората , които са живели в Палестина, воювали , взаимодействали и съжителствали, но нито един не е бил просто унищожен.

Изводът от цялата тази истинна история е- съвременните историци, журналисти и политици би трябвало да се отърват от библейските митове,когато изучават историята, дори ако те вярват в откровението в личния си живот . Тяхната цел е - да се отделят фактите от измислицата. Палестина принадлежи на местното население, а не на орди от чуждестранни колонисти...

 


Тагове:   евреи,   история,   палестина,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1031721
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930