Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 15:34 - Eврейска ''справедлива'' политика
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.01.2012 07:38


   

 Конгресът направи финалните щрихи на един законопроект, който може да се сложи край на някои от основните права, гарантирани от U. С. Конституцията.Двама пенсионирани генерали  от  морската пехота , Чарлз Kрулак  и Джозеф Хоар описват в «NewYorkTimes» съдбата на  правата на американците да се противопоставят на тиранията: "Една от разпоредбите на новия закон ще позволи на военните да задържат за неопределено време и без присъда лица, заподозрени в участие в терористична дейност, включително  и граждани на САЩ, арестувани на територията на САЩ.   И с  това правната процедура остава в миналото ... В друга ситуация, задържане на заподозрени"" терористи""е под отговорността на армията. По този начин,  на военните се дават  и задълженията  за  "вътрешно прилагане на закона ..." Друга разпоредба, ще разшири обхвата на забраната за прехвърляне на затворници от Гуантанамо, така че това неморално и нечовешко  насилие срещу затворници и ще продължи да работи в бъдеще. " 
Всички водещи сили за сигурност в администрацията на Обама се противопоставят против осигуряването на най-високата мощност на Big Brother. Само да си  представим  какво би станало, ако хората, обвинени в "участие в тероризъм" (това, с точност никой не би знал ), включително и американски граждани в САЩ, ще бъдат лишени от правото на съд и от  съдебни заседатели.  Представете си, че тези обвиняемите ще бъдат държани в затвора за неопределено време, дори и без присъда .(Това е трудно да си представим, но  точно така  работи ционистката окупация в Палестина в продължение на десетилетия!). Само една заповед е нужна на правителствената агенция - и всеки, който може ще бъде  хвърлен във военен затвор  да се държан там  почти вечност , без някакви обвинения. Това се случва всеки ден в "Израел". Това диво отношение , предизвиква   ужас сред всички американски граждани, ценящи правото на справедлив съдебен процес, правото да се противопоставят  на обвиненията, с  други думи, свобода на справедливост. В такива случаи се питам..Къде са хилядите  адвокати? Къде са  хиляди преподаватели по право? А деканите на юридическите факултети? Нима те  не трябва да се отзоват на първо място? Уви,  много малко съвестни  и достойни юристи са имали смелостта да  изразят  възмущението си от законопроектите .
 Екстремисткото  мнозинство на Конгреса -състояща се както от републиканци и демократи - са отишли толкова далеч в идеите си, че администрацията на Обама трябва да им напомни за основните американски принципи: " Нашите военни не патрулират по нашите улици." Оказва се, че вместо да използва конституционните си правомощия и да  спре воденето на  несправедливи  американски  войни в чужбина, Конгресът насърчава САЩ в създаването на  най-грозните форми на тирания практикувани в страни като Израел , и др. Що се отнася до Обама, той първоначално ужким  заплаши да наложи вето на законопроекта, но сега става ясно, че той не е имал куража да отхвърли фалшивия  избор "между нашата сигурност и нашите идеали", което той каза  неотдавна в своята встъпителна реч.
  
    
http://blogs.mail.ru/mail/sami_77/?Password=&template=&Domain=&Login=#77EF431B07D1164
мой майл .ру -блог
 



Тагове:   политика,   eврейска,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032681
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930