Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2012 17:37 - Още новини от безобразната акция на полицията
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1217 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2012 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 припомням  случилото се
1 .http://afrodita1.blog.bg/novini/2012/01/21/policiiata-arestuva-roditelite-na-osnovatelka-na-grupa-vyv-f.887030

2.http://afrodita1.blog.bg/novini/2012/01/21/roditelite-na-ralica-sa-osvobodeni.887140

Не сме разбивали врати, сила срещу никой от семейството не сме използвали – гл. ком. Кр. Кръстев
СОФИЯ (PIA) — —

image
Двадесет полицаи са участвали в специализирана акция на МВР в с. Мировяне вчера, при акцията са намерени 5 кутии цигари без бандерол, – обяви началникът на Второ РПУ-София главен инспектор Красимир Кръстев на брифинг повече от 24 часа след събитието.

Припомняме, че вчера, 21 януари при поредната безобразна акция на полицията, без никакво основание бяха арестувани и пребити Малина и Петър Начкови – родители на основателката на групата във Фесбук “Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ”Ралица Начкова.

Напомняме, че PRESSCLUB Information Agency (PIA) бе първата медия, която повярва на думите на Ралица във Facebook за случилото се и която първа направи разследване и даде пълна гласност за поредния случай на необосновано и безпричинно полицейско насилие.

Докато повече от 20 часа т.нар. “големи медии” мълчаха, Facebook изригна вълна от възмущение срещу управляващите и принуди СДВР все пак днес да даде брифинг по въпроса.

Според началника на ІІ РПУ – София, в акцията не са участвали служители на ГДБОП. Той обясни, че тя е по повод досъдебно производство за съхранение и разпространение на акцизни стоки и е срещу неизвестен извършител.

Преди да признае, че са намерени само 5 кутии цигари без бандерол, Главен инспектор Кръстев определи намереното в резултат на акцията като “незначителен брой”. След като призна, обясни, че “често се случва такова нещо”.

Сигналът, по който е започнато досъдебното производство е подаден преди един месец и половина. Последната седмица са били наблюдавани евентуалните извършители. Бащата и майката от семейство Начкови – Малина и Петър, са били задържани вчера в автомобил близо до централния вход на “Илиянци” на бул. “Рожен”, – обясни още Кръстев и допълни, че той самият е бил там в момента, в който са задържани Малина и Петър Начкови.

Според шефа на ІІ РПУ – София, Петър Начков не се е подчинил и затова се е наложило униформените да използват физическа сила, за да го извадят от колата. Кръстев обясни, че силата е била “дотолкова, за да го изведат, да се улесни поставянето на белезници”.

По думите на гл. комисар Кръстев, Малина и Петър Начкови не са били задържани пред къщата им в с. Мировяне, защото когато колата излизала от къщата, била със заскрежени стъкла и униформените не са имали видимост за това кой е вътре в колата. Полицаите са ги проследили до “Илиянци” и са ги задържали там. Претърсвания били извършени и в жилището им в с. Мировяне.

“При обиска на къщата в село Мировяне, не е била разбита врата”, – категоричен бе началникът на Второ РПУ. Той обясни, че къщата е с много затруднен достъп и самото място е било трудно за наблюдение. Категорично отрече да е имало каквато и да било сила, употребена срещу майката. Отрече да са държали дъщерята Габриела дълго време по потник и гащи.

“Дъщерята Габриела не отвори по гащи и потник”, – обяви главният инспектор. Той отрече и да са знаели, че едната от дъщерите Ралица Начкова е имала страница във Фейсбук “Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ!”.

До брифинга не бяха допуснати нито Ралица, нито родителите й.

Припомняме, че вчера след като бяха освободени, Малина и Петър Начкови посетиха съдебна медицина и на Петър е бил извършен преглед и издадено медицинско, което единствено PRESSCLUB Information Agency (PIA) публикува:

image




Тагове:   полиция,   медии,


Гласувай:
5



1. idealist - И кво,
23.01.2012 18:13
две порицания и едно мъмрене? И Цецко пак чист, целият в бяло!
цитирай
2. afrodita1 - и нищо на това се вика
23.01.2012 18:35
и нищо ,на това се вика ''справедливост''..
Жалко за нас - гладния и беден народ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029243
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930