Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 18:01 - Протестът срещу Океанариума- лично мнение
Автор: afrodita1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.10.2013 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малко пояснение около решението и самия проект за  построяването на Океанариума в град  Бургас и целта на  протестното събитие .

image

Изграждането  на  Океанариума в Бургас , или както според моето мнение ще изглежда този обект, като  огромен  аквариум , e планирано на територията на Конната база , която е в близост до красивия парк Езеро. Парка  се намира  в края на Морската градина и северния плаж,  и представлява kрасив природен обект с множество дървета и зеленина и пешеходни алеи който е едно от местата в Бургас, които са най облагородени и социализирани .
Проекта за изграждане на затвор за бозайници ,наречен Океанариум  е насрочен да стартира в началото на месец ноември и освен Океанариум са предвидени и водно-развлекателни съоръжения. 
  Всичко това ще бъде в голяма закрита част, която хората ще посещават срещу заплащане.
Някой  много е заинтересован от откриване на Океанариума , на територията на парка с цел лична печалба,  но с цената на унищожаването на природата и намиращите се в нея животни и птици.
Затова бе и днешния мирен протест на който живеещи в Бургас  изразихме своето мнение и своя протест срещу изграждането на Океанариум на територията на парк "Езеро" в Бургас. Ние сме  против това делфините да се държат в плен далеч от тяхната естествена среда .Лошото нехуманно отношение към животните , шумовото замърсяване , липсата на движение е причина за преждевременна смърт  на делфините . 
Нима това е нормално?
Хора -това е Нечовешко!!!
Жестоко. 
Във връзка със днешния протест някои от преминаващите покрай нас хора ,също изказаха своето мнение по въпроса ,като някои от тях подкрепиха каузата ни и се обявиха против построяването на този обект. Сред тях бяха майки с деца , които споделиха ,че предпочитат да водят децата си в природния парк, отколкото в Океанариум. Други заявиха че ако проекта бъде одобрен и построен с радост биха го посещавали. В тази връзка ,ние ,протестиращите изискваме от общинската администрация да предотврати проекта за строителството на територията на парк Езерото,като постави въпроса в общинския съвет на град Бургас и организира обществено обсъждане  на този проект ,като сме и против застрояване и във близки области на Морската градина.Добра и полезна за града ни инвестиция би било направата на нов природен парк..
 
image

image

image


Строителството на Океанариума в Бургас може да започне през ноември - See more at: http://globusnews.net/2013/84782#sthash.U5f0UqrA.dp



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024448
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031