Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2012 19:53 - Радикален ислям в Република България? Заплаха...!!!
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 929 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.10.2013 20:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България вече няколко години е член на  Европейския съюз, към който Турция толкова много се стреми . Турция е смутена, защото на нея  се преписват тези работи .В България обществото също е сепнато и омразата на българите срямо турците расте.  Расте също и срещу управляващите, които допускат това явление. А турците  не се чувстват ощастливени , напрактика те усещат и възприемат омразата на българите като нещо несправедливо.  Какво имам предвид ...Мисълта ми е за този  ислям, по точно радикален  ислям, който някак си като по сценарий ,нахлува в пределите на България. И въпреки прехода  и членството  на България в НАТО, през последните 20-25  години животът на болшинството български граждани не се  е променил в положителна посока.  Не е тайна че, страната ни се намира в дълбока икономическа криза ,избуяващ национализъм и реална нестабилност .
Но сега по темата... 
Малко история... До колкото си спомням, около  150-200 години след създаването на  исляма, възниква и едно  направление  наричано още ""Уахабизъм "". Основните му идеи са били отричане на  поклонения на светини и образи, нещо подобно на протестанство в христианството .Имало дори някои кървави войни, уахабитите се  се опитали  да превземат Мека на  два пъти, но като всички други тенденции, уахабизма  се променя и става по радикален .Затова  в нашия свят  думата "уахабити" се свързва с  радикалния ислям  и с террора. 
Въпроса е:  Заплашва ли  Радикалният ислям Европа и по точно България ?
Ще стане ли  радикалния ислям реална сила, която заплашва сигурността и стабилността на европейския  свят?  Възможно  ли е да се говори за предстоящият сблъсък между мюсюлмани и християни? 
В  двете основни ислямски държави - ​​Иран и Алжир - фанатизма   е обуздан и на смяна на крайната  непреклонност идва  относително умерен темп. 
 Проблема в България е  че, много българи също се поддадоха на ""заразата"", доста турци също поглеждат към уахабитизма, който е облечен под формата на салафитизъм , много от българските  организации, които се представят за хуманни са чисто и просто инструмент в ръцете на разни международни корпорации и служби, които имат за цел да докарат дестабилизация.
Нестабилните общества са по-лесни за манипулация.
А и така би се предотвратил всякакъв опит за съпротива. Положението е меко казано взривоопасно. И ако ние хората не се изправим  и противопоставим срещу тази вълна тогава и бог няма да  може да ни помогне после...Няма нужда да пояснявам защо вече не сме суверенна държава, още по-малко свободен народ. Обичам родината, но мразя държавата, защото тя предаде своите деца.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024480
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031