Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2013 17:37 - Обама произнесе сърцераздерателна реч- как да не заплаче човек ...от такива лъжи!!
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 1347 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 22.01.2013 17:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Американския президент обявяви  "възстановяване на икономиката ". "Възможностите на Америка са безкрайни  , защото имаме всички необходими качества за света," - каза той, добавяйки, че "просперитета на Америка трябва да се основава върху плещите на средната класа".
В своята програмна реч, която продължи 19 минути, президентът изброи приоритетите на втория си мандат, което става ясно за пореден път, че той няма да прекара следващите четири години в  политическата игра. Той възнамерява да потърси сериозни решения за проблемите на насилие, свързани с огнестрелни оръжия, положението   на нелегални имигранти, рисковете, породени от глобалното затопляне, както и правата на сексуалните малцинства.
Това е задача на нашето поколение да продължи това, което започнаха тези пионери - каза Обама. - Нашето пътуване няма да е  пълно, докато нашите съпруги, майки и дъщери, няма да получават заплата, съизмерими с техните усилия. Нашето пътуване няма да  е пълно, докато към  нашите  сестри, и братя- гейовете не се отнасят   така като всеки друг в рамките на закона - защото ако ние наистина сме  създадени равни - любовта  която даваме един на друг , трябва да се счита за равна. Нашето пътуване няма  е пълно, докато гражданите не спрат  да чакат в продължение на часове , за да гласуват. Нашето пътуване не  е завършило , докато ние открием  един по-добър начин да приемаме  енергични , пълни  с надежди  имигрантите, които все още възприемат Америка като земя на възможностите.  Нашето пътуване не е свършило, докато всички  деца от Детройт до тихите улици на Нютаун , няма  да знаят, че те винаги са в  безопасност. "
В същото време, той отбеляза, че Съединените щати ще "защити интересите на хората и  ще  потвърди техните  ценности със силата на оръжието, както и с  върховенството на закона."
Америка има приятели във всички краища на света, и ние ще се актуализираме тези връзки,  за да може никой да  не се съмнява, че Америка е най-могъщата ", каза той. Обама заяви, че САЩ "ще подкрепя демокрацията, от Азия до Африка, от Америка до Близкия изток, защото
 нашите интереси и нашата съвест ни кара да действаме от името на тези, които искат да бъдат свободни ".


Тагове:   политика,   реч,   САЩ,   Обама,


Гласувай:
5



1. barrybarovec - Когато циркът пристигне в града, ...
22.01.2013 18:54
Когато циркът пристигне в града, всички искат да видят клоуните :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1032564
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930