Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 17:45 - Всичко добро и зло- е от рано спечелено!
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 1394 Коментари: 0 Гласове:
0



 Израел върви по пътя на вътрешния си  разпад ...
 image
 Добре ми е известно , всичко, което е свързано с Израел включително и  лидерите които стоят начело на еврейския парламент - това  са Нетаняу  и Ехуд  Барак , Ципи Ливни и Мофаз. А преди това - Рабин и Бегин. Не е тайна че Нетаняу, би  искал да направи нещо велико, както  и по горе споменатите от мен  "герои". Но това  не му е било отредено , защото личните му характеристики не му позволяват това. Моето мнение е че в него сякаш има смесица от идеология и емоция. Той смята   че е представител на свещената елит и едва ли не  принц от кралското семейство . В същото време, той се отличава с  несигурност и страх в процеса на вземане на решения и желанието да избегне всякаква отговорност. По своята същност, Нетаняу не е способен да приема  важни решения.
Нетаняу  се опитва да  съсредоточи вниманието  на Израел и САЩ с евентуална  заплаха от страна на  Техеран. Според  него "Хамас" - е  заплаха, която съществува "в къщата", а отслабващата позиция на  Абас в резултат на разширяване на заселването  е голяма грешка.,Биби  казва  че , трябва да се възобновят  преговорите  с Абас, за да отслаби Хамас. Без това е  съвсем реална избухването на  трета интифада на  Западния бряг. дълбоко разделение между ненавистните последователи на талмуда и атеистите , омразата към чужденците, липсата на равенство, суровия  държавен контрол върху медиите и назначаване на "своите" кандидати в Министерството на правосъдието и в  прокуратурата. Но най-лошото е, че  сред евреите нараства чувството на обреченост и това че нищо не може да се промени.Но всички тези рискове   изглеждат малки  в сравнение с ръста на имиграционните настроения в редиците на еврейското население. Както показва   наскоро проведена сред обществото  анкета , че 30% от тези, които в свое време са имигрирали ""завинаги ",  в  еврейската  държава, започват сериозно  да напуснат страната с цел   постоянно пребиваване извън Израел. И това е много по-опасно от иранска атомна бомба, тъй като това може да доведе до постепенното разпадане на еврейската  държава от вътре.Вътрешния разпад на Израел  - това е най-опасната перспектива пред еврейската  държава и нейното общество, основано на тиранията и агресията. Това общество има никаква защита от вътрешен разпад. То първоначално е било формирано от разнородна мозайка от еврейски имигранти, в  които остава латентно желание да се върнат  в родната си земя, и идеята на ционизма и "собствеността на Светата Земя" не им се струва  особено привлекателна.
Проблема се състои в това че, в Израел няма  лидер или "публична фигура"", който ще бъде в състояние да вземе навременни и подходящи решения. Еврейското общество се разпада отвътре, и личността, способна да води и да реагира адекватно ...отсъства.
Много експерти са съгласни, че до 2020 г., Израел ще  престане да съществува.




Тагове:   политика,   Израел,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024425
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031