Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2013 13:33 - Истината в очите , Израел е - агресор
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 12092 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не знам за кой ли път засягам въпроса на тази тема...
Моята гледна точка относно арабско-еврейския конфликт  не е характерна за  невежото мнозинство, не само не знаещите историята, но дори не искащи да знаят. Те  просто я отмятат . Това е изключително опасно. И това е много удобно за Израел, да действа като интелигентна, кротка , "цивилизована" държава ", която незнае по каква причина е  атакувана от злите и слабо образовани араби. Не е необходимо да се позоваваме  на сложността на конфликта. Основните факти са ясни и прости. През 1917 г. евреите представляваха само седем на сто от населението на Палестина (сегашен  Израел), докато почти 93%  араби! Палестина по онова време е била патриархално беден, но идиличен край ,по  които бродеха мирни овчари със своите стада от овце. Коренното  арабско  население изстисквало масло от маслини,  правело е  най-доброто сирене в света и дори християнските араби,  произвеждали отлично вино. За евреите, жителите на Палестина  имаха съвсем  бегла представа. Първите еврейски "преселници"  идват  тук веднага  след ционисткия конгрес през 1897 г.  състоящ се в Базел, Швейцария,  където е взето решение да се създаде "национален дом за евреите"" , в Палестина". "Пришълците" са били  агресивни, арогантни,  и  се считаха за "богоизбрани" и с  презрение общуваха с местните жители. Втората световна война и "Холокоста" предизвика вълна от съчувствие към "децата" на Израел. "Европейците и американците, измъчвани от чувство за вина, решават  да дадат подслон на преследваните ... в чуждата земя, където хиляди години са живели други хора и друг народ, който народ не е  имал нищо общо с еврейските страдания. През 1947 г. ООН решава да раздели  Палестина на две държави: еврейска и арабска. Дяла е направен в полза на евреите: на тях са им  разпределени 56% от територията, въпреки че те са били по това време само една трета от населението. Решението е повече от  погрешно в основата си.  И аз се питам, дами и господа, приятели , имало ли е право ООН да отнеме от  коренното население,  повече от половината от площта и да го даде на имигрантите, в буквалния смисъл на думата, "прииждащи в големи количества? От лична  гледна точка и от тази на местното население, всички тези съветски марокански, тайманийски и тн. преселници , са  просто нагли, безсрамни окупатори.
Държава Палестина така и не бе  създадена. А "ново пристигналите  в големи количества",  натириха  близо един и половина милиона палестинци, в гетото Газа. Нормален такъв  затвор, както се очакваше, с огромни стени и  бодлива тел. Между другото, най-големият  затвор в света. Не може  да  се влезе, но не може и  да се измъкне от там човек . Всеки  който се ражда там -  е човек без паспорт, без националност, без право на придвижване. Хората в Газа, осъдени на доживотен затвор без съд и присъда.Давате ли си сметка  , какво е това? Защо, питам се аз , учителите в Газа, учат децата история и география например, нима те някога ще излязат от този затвор, за да видят  Париж, Рим или Москва? Колкото и да ви се струва нелепо и в Газа има училища ,за съжаление...Знаете ли, че, в Газа има  хубаво голямо море, но там  дори не може да се  лови риба, а знаете ли защо? Защото рибарите с куршуми са прогонвани  (ако  така  меко казано мога да се изразя), от  бързите Израелски катери . Има  и пристанище, но през последните четиридесет години, не е влязал ни един   кораб. Има и  летище, но от него  не може да  излети ни един самолет , защото самолета ще бъде незабавно унищожен от въздушните сили на Израел. За дълго време евреите, например, не позволяваха  да  се внася  там дори  шоколад, оцет и конци. А  сега не позволяват  части за автомобили. Нито  цимент. Ще попитате защо?  Просто ей така. За унижение. ""Предаваните неща  " в затвора, винаги са  контролирани от тъмничаря.
Поведението на евреите може да се нарече  " комплекс на бившите жертви." Например, най-добрите надзиратели са бивши жертви.  Ето виждате ли...Евреите са научили много от нацистите в концентрационните лагери!.  И в  отговор на бунтовете в концентрационния  лагер на Газа ,Израел  с чудовищната си  военна машина  изпълнява " точната си  образователна операция " над Газа  с бомби от небето  в гъсто населените квартали.  "Нашите либерали", повтарят като мантра: "Израел" има право на самоотбрана! Но палестинците нямат право да се защитават? Не е ли  държавния  тероризъм на Израел, сто пъти по-лош от палестинския ???.  Направо мога да  нарека палестинците - ПАРТИЗАНИ . По истинско от това -Здраве му кажете!!!
п.с  Моля тази истина да не се разбира погрешно като лична омраза срещу Израел и евреите там.  ТОВА НЕ Е ОМРАЗА ,НЕНАВИСТ ИЛИ ПОДОБНО, ТОВА Е ИСТИНСКАТА РЕАЛНОСТ!!!




Гласувай:
8



1. gabar4eto - zdr
13.02.2013 14:02
Skapa mi Priqtelko- da se varnem nazad v istoriqta -i shte vidim kak tozi Bogoizbran narod e nakazvan ot samiqt Vsemilostiv Bog.Zashtoto ne nqkoi drug a samite te sa vastavali sreshtu Bog i edno ot naimenovaniqta na tazi dolna pasmina e plemeto voiuvashto sprqmo Boga .Te shte si poluchat zaslujenoto-badi sigorna v tova .Samiqt Moisei go e kazal vie vastanahte sreshtu Bog i toi shte vi nakaje-Nashiqt Bog koito vie nito pochitate nito uvajavate .Telmuda na ortodoksalnite evrei e tochno tova -neuvajenie na Bog i neuvajenie kam drugite , a kam arabite oshte poveche .Az sashto nqmam omraza kam obiknoveniqt edreiski grajdanin , no te si izbirat politicite , koito pochti vsichki sa bili chlenove na Telmuda.I vinagi sam bil s osobeni otnosheniq i kam samite evrei tamoshnite evrei .Te shte si plashtat i to soleno za vsichkite si deistviq .
цитирай
2. watchtowerman - Криеш факти !!!
13.02.2013 14:15
Взимайки Палестина от Турската империя през 1917г., Великобритания обещава, че върху ТАЗИ територия - Палестина, с площ от 110 000 кв км, ще благоприятства създаването на държава за народа Израил. През 1917г. , 3/4 от Палестина се дават на арабите за да се удовлетворят прененциите им . Останалата 1/4 Великобритания запазва за себе си като мандатна територия. По този начин Великобритания се ОТКАЗВА от изпълнение на даденото обещания - да благоприятства в Палестина да се създаде държава за народа Израел. Тази, останала 1/4 от първоначалната Палестина от 1917г. - в размер на 25 000 кв км, през 1947г. ООН настоява да бъде разпределена - отново за арабите - 12 000 кв км, и за създаване на държава на народа Израел - 13 000 кв км. Но арабите ИСКАТ ЦЯЛА ПАЛЕСТИНА за себе си. Поради тази причина не е създадена ДРУГА арабска държава върху останалите 25 000 кв км, защото Трансйордания и Египет я зявземат още на другия ден след обявяването на плана на ООН, а пък за парчето земя, обявено от ООН за създаване на държава за народа Израил - в размер на 13 000 кв км, арабските страни започват война на 15 май 1948г., защото до тогава това парче земя е под мандата на Великобриштания, която го напуска на 14 май 1948г., за да отвори пътя на гласуваното в ООН Решение за създаване на държавата Израел, обявена на 14 май 1948. И така, държавата Израел, има-няма един ден живот е нападната от редвните армии на шест арабски страни, всяка от които поотделно превъзхожда държавата Израел във числен военен състав, както и по отношение на техническо въоръжение....Но има войни, в които побеждава Духът на воюващите, както се случва в тази първа арабско-израелска война - след три месеца военни действия арабските армии молят Израел за примирие, защото са пред разгром...
цитирай
3. kostadin - След създаването на първата мас...
13.02.2013 14:57
След създаването на първата масонска република- САЩ,евреите продължаватнапаните си да си правят държави по света .Троцки например е искал Украйна да стане родина на евреите ,Сталин дефакто помага материално и с оръжие за създаването на Израел .Между впрочем първата задача на Хитлер свързана с евреите е да ги насочи към заселване на днешен Израел.Днес те изкупуват земя и в България ,а в Германия има официални искания да си създадат еврейска република.
цитирай
4. afrodita1 - И да добавя
13.02.2013 15:49
Потвърждение на тази теория виждам в това че палестински араби продължават да смятат и чувстват Палестина, за святата земя и са готови да се жертват за нея , вместо съвременните евреи, търсещи "място под слънцето", нямайки никаква историческа връзка с Палестинската земя.
цитирай
5. afrodita1 - Има резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 1967 г. относно прехвърлянето на окупираните от Израел територии на Палестина, на които евреите плюят.
13.02.2013 16:17
watchtowerman написа:
Взимайки Палестина от Турската империя през 1917г., Великобритания обещава, че върху ТАЗИ територия - Палестина, с площ от 110 000 кв км, ще благоприятства създаването на държава за народа Израил. През 1917г. , 3/4 от Палестина се дават на арабите за да се удовлетворят прененциите им . Останалата 1/4 Великобритания запазва за себе си като мандатна територия. По този начин Великобритания се ОТКАЗВА от изпълнение на даденото обещания - да благоприятства в Палестина да се създаде държава за народа Израел. Тази, останала 1/4 от първоначалната Палестина от 1917г. - в размер на 25 000 кв км, през 1947г. ООН настоява да бъде разпределена - отново за арабите - 12 000 кв км, и за създаване на държава на народа Израел - 13 000 кв км. Но арабите ИСКАТ ЦЯЛА ПАЛЕСТИНА за себе си. Поради тази причина не е създадена ДРУГА арабска държава върху останалите 25 000 кв км, защото Трансйордания и Египет я зявземат още на другия ден след обявяването на плана на ООН, а пък за парчето земя, обявено от ООН за създаване на държава за народа Израил - в размер на 13 000 кв км, арабските страни започват война на 15 май 1948г., защото до тогава това парче земя е под мандата на Великобриштания, която го напуска на 14 май 1948г., за да отвори пътя на гласуваното в ООН Решение за създаване на държавата Израел, обявена на 14 май 1948. И така, държавата Израел, има-няма един ден живот е нападната от редвните армии на шест арабски страни, всяка от които поотделно превъзхожда държавата Израел във числен военен състав, както и по отношение на техническо въоръжение....Но има войни, в които побеждава Духът на воюващите, както се случва в тази първа арабско-израелска война - след три месеца военни действия арабските армии молят Израел за примирие, защото са пред разгром...

Не крия факти, но ето ти нещо интересно и достоверно ..
Преди две-три години в университета в Тел Авив професор Шломо Занд представи новата си книга "Как и кога се появи фикцията за еврейския народ?". Историка развенчава мита за изгнание, "избранниците" и завръщането на евреите, твърдейки, че еврейският народ е конгломерат от представители на варварски племена.
Съвременния еврейски мит на изгнание и връщане е необходимо да се оправдаят политическите амбиции на ционистката идея.
Доста се чудех от къде в средновековна Испания е имало такъв голям брой на евреи? От информацията и ма`триала ))) , който прочетох и прерових , забелязах, че Испания е била завладяна от маврите и берберите. Един от лидерите на берберите е бил Дахия аль-Кахина (съгласува се на иврит с Коен). И накрая дойдох до заключението, че берберите са били племе от новосъздали се евреи , чиито потомци са заляли цяла Северна Африка
Откъде в края на краищата са дошли евреите от Европа? Аз отричам наличието на един еврейския народ, разпръснат по целия свят. По скоро го разделям на две групи: " говорящи на идиш германски племена " и ладиноговорящи франки", а основната група на европейските евреи са, преминалите в юдаизма хазари - тюркско племе.

цитирай
6. afrodita1 - елементарно
13.02.2013 16:24
Ако се счита , че те са потомци на Авраам, то конфликта прилича на демонтаж на семейство (всяка нация сама по себе си). Да живеха на една територия в мир, и всичко ще бъде хубаво )))
нали
цитирай
7. watchtowerman - Палестински арабски народ не съществува !
13.02.2013 16:30


Това казват самите араби

Зухир Мусейн - военен лидер на ООП - пред холандския вестник “Trow”(31.III.1977 г.): Палестински народ не съществува. Създаването на палестинска държава е само средство за продължаване на нашата борба срещу държавата Израел за нашето арабско единство. В действителност днес няма разлика между
йорданци, палестинци, сирийци и ливанци. Само
за политически и тактически причини се говори днес
за съществуването на палестинския народ, тъй като
Арабските национални интереси изискват
съществуването на отделен "палестински народ", за да се противопостави на Ционизма.. Създаването на отделна палестинска държава е ново средство в продължаващата борба срещу Израел”.

http://www.indymedia.ie/article/13700

През февруари 1970г., кралят на Йордания Хюсейн заявява:”Палестина е Йордания, и Йордания е Палестина. Има един народ и една земя, с една история и с една съдба”.


Интересен е и фактът, че до 1948г. евреите, живеещи в района между река Йордан и Средиземно море, са наричани “палестинци” – британското управление им издава “палестински” паспорти, “палестинско” гражданство, институциите, които администратират евреите са “палестински”, а арабите, живеещи в същия район, наричали себе си просто “араби”, а след 1948г. – “йорданци”.
цитирай
8. afrodita1 - Мнението ти..
13.02.2013 16:38
kostadin написа:
След създаването на първата масонска република- САЩ,евреите продължаватнапаните си да си правят държави по света .Троцки например е искал Украйна да стане родина на евреите ,Сталин дефакто помага материално и с оръжие за създаването на Израел .Между впрочем първата задача на Хитлер свързана с евреите е да ги насочи към заселване на днешен Израел.Днес те изкупуват земя и в България ,а в Германия има официални искания да си създадат еврейска република.

Мнението ти е много интересно ! Работата е там, че благодарение на Хитлер, евреите не само получиха територия, но короната на единствените в цялата история недосегаеми мъченици .
цитирай
9. afrodita1 - kostadin ..
13.02.2013 16:42
Сталин не беше против тях и дори създава еврейска автономна област в Руската федерация за еврейски бежанци от Полша и зап Украйна а от концентрационните лагери на Хитлер, можем да научим много истина, която се крие...
цитирай
10. afrodita1 - Това не е футболен мач, така определено да отговоряш
13.02.2013 17:09
watchtowerman написа:


Това казват самите араби

Зухир Мусейн - военен лидер на ООП - пред холандския вестник “Trow”(31.III.1977 г.): Палестински народ не съществува. Създаването на палестинска държава е само средство за продължаване на нашата борба срещу държавата Израел за нашето арабско единство. В действителност днес няма разлика между
йорданци, палестинци, сирийци и ливанци. Само
за политически и тактически причини се говори днес
за съществуването на палестинския народ, тъй като
Арабските национални интереси изискват
съществуването на отделен "палестински народ", за да се противопостави на Ционизма.. Създаването на отделна палестинска държава е ново средство в продължаващата борба срещу Израел”.

http://www.indymedia.ie/article/13700

През февруари 1970г., кралят на Йордания Хюсейн заявява:”Палестина е Йордания, и Йордания е Палестина. Има един народ и една земя, с една история и с една съдба”.


Интересен е и фактът, че до 1948г. евреите, живеещи в района между река Йордан и Средиземно море, са наричани “палестинци” – британското управление им издава “палестински” паспорти, “палестинско” гражданство, институциите, които администратират евреите са “палестински”, а арабите, живеещи в същия район, наричали себе си просто “араби”, а след 1948г. – “йорданци”.

Палестинското цивилно население заслужава много по-добър живот. Но преди всичко то трябва да се справи със собствените си лидери, както и всички видове терористични групи.
цитирай
11. andrei - Поздрав за публикацията Афродита!
14.02.2013 18:16
Напоследък се разбира от истеричните крясъци на евреите,че все повече хора в Европа и Света разбират,че Израел е истинският агресор,който все повече изпада в изолация и неговият край е близък,който след себе си ще повлече и САЩ.Ако САЩ не проумеят тази проста истина,оценките за него са,че ще се разпадне на съставните си части,които вече се борят за самостоятелност извън САЩ !Нахалството и нечистоплътността на евреите е пословична!За това често в своите постинги споменавам,че е илюзия да се очаква от евреин благодарност и признателност към народите които са им дали своето гостоприемство.Евреите са като кърлежите и пиявиците.Не се спират пред нищо,докато не изсмучат кръвта на своите домакини!!!Примерите от историята са многобройни за тази им черта.Не случайно вече се разбира,че атентата в Бургас е инспириран от евреи и терористичната организация Мосад,която в лицето на продажното българско правителство са намерили съюзник за пъклените си цели!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024712
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031