Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 12:10 - Президентът на САЩ Барак Обама в Израел
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 1380 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2013 12:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Онези, които се надяваха, че Барак Обама е пристигнал в Израел  за да седне на масата за " преговори "с  еврейски  и палестински лидери, след четири годишен  застой на "мирния процес", ще бъде много разочарован.
Посещението на американския президент, може би, ще стане  историческо като първото посещение в чужбина след началото на втория  мандат на Обама, но президентът на Съединените щати е направил всичко възможно, за да премине към намаляване на тези очаквания.
Миналата седмица, арабските и американските лидери казаха, че Обама даде да се разбере, че няма да има нов план за мир, тъй като Израел намекна, че не се интересува от споразумение с палестинците.
Всички съмнения относно намеренията на Израел изчезнаха след обявяването на новите министри, които бързо положиха клетва преди визитата на президента. Това правителство, което счита, че е най-строго  в историята на еврейската държава, може да бъде всичко, но не е скромно.
Ръководителят на опозиционната партия "Мерец" отбеляза, че  сегашното правителство "ще направи много за" преселниците ", а не твърде много за останалата част от обществото."
Поселенческата партия  "Еврейско Начало"(Мерец) получи три ключови портфейли - Министерството на търговията и производството, на Министерството  на жилищното строителство, както и контрол на финансовия  комитет на Парламента, които ще гарантират просперитета на колонистите под сегашното правителство. Няма шанс, на това че "Еврейски дом", ще  се съгласи да замрази разширяването на еврейските  поселения  - на  това настояваше  Обама по време на първия си мандат. Точно обратното, партията ще  проведе  нарастване на жилищното строителство, както и  разработване на производството  отвъд "зелената линия", с цел да се увеличи привлекателността на незаконните селища за еврейски имигранти.
Партията на на Yisrael Beiteinu получи портфейла на Министерството на туризма, и сега ще се финансира много библейски места в Западния бряг, за да ги направи по-привлекателни за евреите жители  и туристи.
Новият министър на образованието е равин от  средата на "заселниците", и вероятно, той ще продължи успешно хода на колонистите, за да се интегрират в обществото.
Нетаняу няма намерение да направи отстъпки на американския президент. Вместо това, той изрази подкрепата си за плановете на някои десни радикали да конфискуват огромни части от  на палестинска земя в Западния бряг.
Обама ясно разбира, че  трябва да се изправи пред Еврейското правителство,  още по-фашистко , отколкото миналия път. Затова  той реши  да избегне срещата  с парламентаристите. Речта си той ще проведе пред еврейски  студенти.
Можем да очакваме тиради, няколко скромни обещания и бездействие по отношение на окупацията .
За  пълното  нежелание на Белия дом, за да обсъди въпроса за колонизацията се доказва от факта, че американските служители в ООН  се отказаха да участват на сесията на Съвета по правата на човека в понеделник, където  еврейски селища на Западния бряг в  Ерусалим са били осъдени като форма на анексиране.
Стана ясно от  думите на неизреченото послание на  Обама към правителството на Нетаняу ,че новото правителство може да преподава своята  ""фашистка"" политика без страх от нищо друго, освен  от символичен протест във Вашингтон.

Междувременно, правителството не губи  време и вече установи  законодателните си приоритети. Първото нещо от плана е , депутатите ще  сменят  "основния закон", така че  еврейските аспекти да абсорбират напълно "демократичните" елементи.
Нетаняу  също така смята  цинично да се възползва  от социален протест в Тел Авив, настоявайки за по  евтини жилища. За сметка на откраднатата  палестинска земя в Западния бряг и Ерусалим трябва да предлагат по-евтини жилища и да се задуши протестното движение. Всичко, което се изисква - това е благословията  на О-бам-Ба.!!




Гласувай:
4



1. afrodita1 - Политиката е
23.03.2013 12:50
Политиката е винаги лицемерие!
Известно е че Обама не мога да понася Нетаняху. Това е една от причините, поради които той промени традиционната политика на САЩ по отношение на Израел. Или с други думи - предаде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029385
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930