Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 20:27 - Потенциални терористи .. Стига мълчание!
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 1924 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 23.10.2013 20:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американското правителство  не зачита чуждото мнение . Когато Обама призовава света да започне война срещу Сирия , светът отговаря : "Не, благодаря. " Когато САЩ заповядва на своите наемници / бунтовниците в Сирия да отидат  в Женева за водене на преговори , наемниците отказаха .
 Когато САЩ нарежда на  "добрите наемници " ( свободната сирийска армия ) да се откажат от "лошите наемници " ( " Ал- Кайда " ), нито  тези нито другите не придават на думите някакво значение . И когато "добрите наемници " идват , за да се присъединят към т. нар. Сирийска национална коалиция , те се смеят в лицето на Америка. Когато наемници безнаказано плюят на поръчките на собствениците , които им плащат , за какво "уважение " може да се разговаря ? Друга група от наемници , престанали да зачитат  своите американски хазяи - е египетската армия . Новия египетски ” фараон” , генерал  Сиси  , игнорира жалките викове на Вашингтон за човешките права и демокрацията . Сиси - е марокански евреин , и се говори, че е валиден агент на Израел - той продължава да убива мирни демонстранти , за да консолидира своята диктатура , толкова подъл и порочен , че в сравнение , режима на Мубарак изглежда самата невинност .  Организирания от Сиси преврат е бил одобрен в Тел Авив , а не във Вашингтон. " Израелците " убедиха  Сиси , че Вашингтон  танцува под тяхната мелодия, и за това  няма за какво да се опасяват от евентуално намаляване на обема на финансова " помощ" ,  оценяваща се  на няколко милиарда долара годишно , и  разбира се, за сметка на американския данъкоплатец . В хода на революцията и в неговия край ,Сиси непрекъснато поддържа връзка с неговите " израелски " куратори, които , както изглежда, са реалната власт в Египет ... , както и във Вашингтон. Ако си зададем въпроса  кой спечели от освободените  след 11 септември  войни , отговорът е очевиден : истинският бенефициент на тези кръвопролития  е Израел , а не САЩ.
   Геостратегическото положение на САЩ ерозира навсякъде - особено в Близкия изток , където агресивните войни срещу Ирак и Афганистан завършиха с неуспех .
   Днес,  това на което  са способни американците в Ирак - е да се крият  в укрепените със стени области в зелената зона и  да мислят за това, защо е  трябвало  да направят това " нашествие ". И тъй като ние всички знаем, че приказките на Буш за иракските оръжия за масово унищожение, са напълно неверни,  Операция" Иракска свобода ," сега изглежда - поне от американците -  за безсмислена .
Тежкото положение на ситуацията в Америка се отрази и  на Афганистан. Възраждащите  се " талибани " се готвят да вземат властта в свои ръце , веднага след като американските войски се оттеглят , а безкраен поток от смъртоносен  хероин идва в Америка и Европа , с прякото участие на корумпираните служители на армията и  Щатското разузнаване .
  Хаос цари и  в Сирия. И както винаги, Америка е на страната на тези, които губят -  този път по ирония на съдбата , това са " Ал Кайда " , обявени едва ли не за  екзистенциален враг на Съединените щати.
    Целият свят се опитва да разбере как Съединените щати успяха да попаднат  в такъв  опасен безпорядък  в Близкия изток . Ако  към американците  бъдат  снизходителни , то  могат да бъдат наречени клоуни . Ако  показват към тях по-малко снизхождение , те са сред най- ужасните военни престъпници в историята на човечеството. Сред многото чудовищни ​​( и чудовищно глупави ) военни престъпления, извършени от американски лидери , особено се открояват  два вида : отравяне на Ирак и Афганистан с ракети с обеднен уран и масови убийства  от безпилотни летателни апарати .За американците  за в бъдеще да бъдат обект на омраза за десетки, стотици милиони хора на протежение  десетки или стотици години, не е добре, разбира се, никак. Но ние говорим не само за десетки милиони иракчани и афганистанци, които презират Америка за нейните военни престъпления, а за  милиарди хора по целия свят!  Когато империята пропилява своята  легитимност, китайците казват, тя губи своя мандат от небето. Оттогава дните са преброени - защото тя вече не е в състояние да предизвиква уважение.След неуспеха на САЩ относно Сирия и бюджета , китайците за първи път от времето на Мао Цзедун започнаха  открито да показват  неуважение към Америка. Практикуването в продължение на десетилетия на принципа " говори тихо , и набирай сила, " китайците, чийто брутен  вътрешен продукт (БВП) скоро ще затъмни САЩ, сега категорично насърчават да "деамериканизират  света. "
Може ли САЩ да си възвърне поне част от уважението, с  което по рано се ползваше  ?  Може би...Но първо трябва да признае грешките си и да ги отстрани.
  Най-голямата грешка на  Америка беше, че на 11 септември 2001 г. даде право на Израел да се възползва от контрола на правителството на Съединените щати .САЩ трябва да арестува израелскитe  активи и да  организира преследване на предателите, дирижирали  сценария на 11 септември и последвалите след  11 септември войни. Тези войни не са били предназначени да донесат демокрация в Близкия изток или  за да се даде на разположение на  Америка нефт. Те са били предназначени за унищожаване на  Близкия изток в името на " великия ​​ Израел. " Това което САЩ са длъжни - ако те наистина искат да си възвърнат самоуважението - е  да помогнат да се  отхвърли апартейда  на еврейско-ционисткия режим в периферията на историята. И използвайки останалата част от военната , икономическа и дипломатическа сила да освободят Палестина и да  унищожат  последните “ расистки "заселнически колонии" в света,  само така САЩ може да изкупи вината за  военните престъпления срещу народите от Близкия изток. САЩ никога няма да властва над планетата,  като единствената суперсила, те вече  са загубили мандата, даден им от  ” небето” и нищо  няма да им помогне да си го върнат. Но те все още могат да бъдат  първи  между равните в един многополюсен свят - и вдъхновение за тези, които ценят свободата, демокрацията и прозрачността - ако те осъзнаят как да се възстанови нарушеното правосъдие и да отхвърлят игото на ционизма ...



Samira Dusheva
image






Гласувай:
6



1. ok3223 - Като те чете
23.10.2013 21:00
човек остава с впечатлението ... че много ги жалиш тези грешници - американците.
Не им бери грижа. Не са за жалба, а за як кьотек от руснаци и китайци.
Само това че ги оправи.
Те са родени с разбойнически комплекси и навици, да живеят за сметка и гърба на останалия свят.С безконтролното печатане на десетки тонове фалшиви и(не обезпечени с нищо) книжни долари. От грабежи(Ирак,Афганистан, Либия, сега и Сирия), а такива ги лекуват само със САН-ТРАП-ПОП.
Друго не помага. Историята го е доказала отдавна.
цитирай
2. afrodita1 - Не мога да ти кажа как да възприемаш поста ми..
23.10.2013 21:47
По принцип, те не са много приятелски настроени ни към нас, нито към когото и да било друг. И в никакъв случай не могат да бъдат жалени..Още повече, според мен се нуждаят от малко въздържане на предполагаемото си "величие ".
цитирай
3. afrodita1 - Американците преследват чисто лични интереси .
23.10.2013 21:56
Нещо повече, под предлог, че Иран разработва ядрено оръжие - и това е официалното извинение , което на пръв поглед изглежда като един много силен аргумент за много европейски страни да привлече подкрепата им. Въпреки това, не всички се съгласиха да предприемат военни действия срещу Иран, военната намеса би била в полза на Обединеното кралство и САЩ . На американците им трябват недрата на тази страна , нефта и другите богатства ... Американците са склонни да потискат нежелания и неумолим противник. Всъщност , както беше в Либия. Подобно разделяне те се опитаха да въведат и в Косово. Оранжевата революция на Украйна провокира американците да комфрометират обстановка на лоялност към президента на Америка, и ако е възможно - разделянето на страната , така че хората да се намразят помежду си - така е по-лесно да се повлияе . И всичко това внимателно прикрито под демокрацията и свободата на гражданите на една страна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029255
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930