Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2013 22:03 - "Какво, всичко ви е добре ,спящи "българи "?
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 1837 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 17.11.2013 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Аз винаги се вълнувам  от аргумента, "Хора ,нима при вас всичко е наред - и  затова вие следователно сте  в полза на сегашното правителство?"Аз не исках, но ще трябва все пак да се доизкажа. Питам ви  възмутено
"Къде бяхте по време на мирните протести ?В къщи ? Тогава ,вие сте подкрепяли  мошеници и крадци!
Засрамете се!Ваши сънародници, които гордо ,и без срам ,и страх, доказаха ,че са истински българи и патриоти ,обичащи българската земя  ,размахваха и днес  плакати ,защитавайки родината ... как може да ги погледнете сега  в очите!

image

Ако  всичко в живота ви  e наред  , то

 

тогава ,ще  продължавате да си мълчите , нали? Нима считате тази власт за идеална ?
Но странностите на лявото ми,  народнодемократично и либерално съзнание, са в това,  че аз  признавам  правото на хората да мислят по различен начин.
И бих искала  да са представени на Парламента и левите и  десните  и центристите ,  барабар с крадците и мошениците - тъй като те представляват значителна част от нашето общество, какво още  да се скрият.
По дяволите, как така - защо, на  хора, на  които не пречи сегашното правителство не му се противопоставят?
Да, ще  продължавате да гласувате  за сегашното правителство, толкова дълго, докато   вярвате , че е правилно за вас. И аз ще се изправя срещу нея ,докато  мисля, че тя  е лоша за мен. И с право. Това ,по дяволите, е  шибаната  демокрация, която искате.
Така че ,не  мисля, че сегашните  власти са идеал..
Просто  умен извод! Не намирам за  перфектна наденицата, която си купувам  в магазина. Не мисля, че чета  идеална книга. Мисля, че нашият свят  е далеч от идеалния. И  заради тогава,  -  да не се яде, да не се  пише и живее ли? Властта  - това е необходимо зло, защото така или иначе то ограничава правата ни.

Ние имаме много глупаци във властта и власт при глупаците. В Парламента в  момента има много мошеници, крадци, безделници и злодеи. Има само едно пояснение -  навсякъде е пълно с тях.
Пределно ясно е ,че към  сегашното правителство ... доверието е изчерпано. При липса на алтернативи. Ситуацията повече или по-малко, е балансирана. Тя  може само да се промени към по-лошо. Като в задънена улица. Както и в шаха.
Хората забравят, че държавата - по принцип, е  апарат за  репресии,
и всяка държава живее като феодал - разкъсващ данъци от гражданите, като  използва ресурси и забравя да се преклони пред тези,  от чиито пари живее.
 И  аз твърде ясно чувствам, че общото отношение на всичкото това политическо активно меншество  (а то е меншество все пак ) (и не знам кой от познатите ми в града или съседите  ще отиде на митинг или протестно шествие , авторитетно?)  е отрицателно, негативно , и разрушително .. и с този подход, просто нищо не се постига и строи .. вече  е проверено ..






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. socialismus - Кое в живота ни се влияе чак пък толкоз от правителството?
17.11.2013 23:33
Ако съм на отговорна държавна работа или искам да съм на такава сигурно е важно кой ще е на власт. Ако съм на социални помощи сигурно ще предпочета социално ориентирано правителство. Ако имам частен бизнес сигурно ще искам да има подходящи закони и стабилност, но това кое правителство е на власт??? ... има държави по половин година в правителствена криза и индустрията им си е добре.
Обаче има хора, които не виждат собствената си власт върху своя живот и искат друг да им направи "хорошото" тъй да се каже. На тях често им е виновен друг и като че ли не им се ще да отговарят сами за съдбата си.
цитирай
2. tribun - Нима по лицата на хората от митинга ...
18.11.2013 08:47
Нима по лицата на хората от митинга на БСП иДПС се четеше щастие,нима не видяхме в тях едни хора които ,бяха просто дошли по задължение,безизразните лица на българите трябва да говорят много на политиците в очите на хората могат да се прочетат много неща,да има хора които не излизат на улицата,но това не значи че те са доволни от живота който им предлагат управляващите.
цитирай
3. afrodita1 - Зомбита от народа чакат политиците да им кажат какво да правят !!!
18.11.2013 09:18


..Правителствената власт е далече от хората. И тя въобще плюе върху хората и върху тяхното мнение . Хората искат промяна която ще им даде един по добър живот но защо ли не си помръдват и пръста да го кажат гласно. Хора времето е дошло, време за промяна, време ,за революции, за сваляне на правителствения режим, като не допускаме да дойдат на власт нови мошеници и крадци, както е винаги в историята на човечеството..
цитирай
4. afrodita1 - Проблема
18.11.2013 09:32
на повечето коментатори и не-протестиращи е, че те не разбират виртуалния свят, в който живеят. Те не осъзнават, че политиката я правят така наречените "групи за натиск", който успяват да убедят повечето хора, че са прави
( мамят, не мамят -. Е, друг това е друг въпрос)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1024333
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031