Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2012 21:32 - Атентата в Сарафово – на първо четене
Автор: afrodita1 Категория: Новини   
Прочетен: 1578 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 20.07.2012 21:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

източник Без Лого

Една версия и малко разсъждения:


Група  ислямисти с шведски паспорти свързани с т.нар, “Ал Кайда” планират атентати срещу израелски цели в района на Балканите. В Кипър се провалят миналата седмица, със  съдействието на Мосад е арестуван  младеж на 24 години с шведски паспорт. В България успяват.

Вероятен извършител на атентата на летище Сарафово е Мехди Гезели, от смесен брак на алжирец и финландка, също с шведски паспорт.

image

Неясните, противоречащи си и объркани изявления на МВР в първите часове, предизвикаха основателни съмнения в излаганите от тях версии – първо взрив в багажния отсек, после камикадзе без глава, но с  паспорт, който явно не гори в пламъците и пр, вътре-вънка и т.н.

На пресконференцията си в 16 часа, Цветанов каза, че според техните експерти раницата е гръмнала на гърба на атентатора. Така става – тогава взрива е откъснал горната част на тялото му и е възможно да са намерили фалшивите документи в преден джоб на каквото е останало…

Но най-вероятно взрива е предизвикан от грешка на атентатора, което реално спасява по-голямата част от хората в автобуса – ако раницата беше гръмнала вътре, жертвите щяха да са многократно повече. Защо? Повечето пътници са по местата си и чакат, но някои от тях (по собствените им думи) са около автобуса и още пушат цигари. Атентаторът е бил някъде около предната врата и най-вероятно е изчаквал да се качат всички за да влезе последен и да задейства детонаторите, когато е направил фал – самите пътници казват, че взрива е дошъл отстрани, а не отдолу, където е багажа.

Дори да се окаже, че не този на снимката е извършил атентата, в общи линии така са се развили събитията.

Ако група от “Ал Кайда” е извършила нападението, а такива са данните в интернет за Гезели (затворник от Гуантанамо, арестуван в Тора Бора през 2001г) и неговите хора, то обвинението на израелските власти за съпричасност на Иран към атентата в Бургас ще се окаже фалшиво. Защото за всеки с изключение на аудиторията на американската телевизия “Фокс”, да речем, е ясно, че Иран и “Ал Кайда” са врагове. Сирия и “Ал Кайда” също са врагове.

Само за сведение, “Ал Кайда” или “Базата” е името на секретен обект на ЦРУ в планините на границата на Афганистан и Пакистан, където по време на съветско-афганистанската война са обучавани, въоръжавани и транзитирани … терористи.

Днес един приятел написа, че са надява Сарафово да не стане Сараево. Споко, няма, не сме толкова прости, да измислят нещо друго.

Вечна памет на невинните жертви!

 

 



Тагове:   анализи,


Гласувай:
2



1. samvoin - Не е нито Иран, нито Сирия, нито &...
21.07.2012 03:59
Не е нито Иран, нито Сирия, нито "Ал Кайда".
Не разбрахте ли вече?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1033405
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930