Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 14:26 - " Мирът "е обречен..
Автор: afrodita1 Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.01.2012 17:55


image

Преди време Ноам Чомски  назова мирът   като един от най унизителните моменти в  историята на американската дипломация, като се има предвид отстъплението на Обама към Израел по въпроса за замразяването на  разширяващите се  поселения.
И действително, като гледаме ръководителя на Държавния департамент, да обяснява от тв екрана , защо Америка , отстъпи от своите искания, то става ясно колко са съмнителни  американските мотиви, положението е нестабилно и слабо и на Вашингтон не може да се  разчита и същевременно да се поверява ролята на честен посредник. След този неуспех  на администрацията на Белия дом, за много вече става ясно че политиката на Израел е тясно свързана с политиката  и изборите на САЩ.  Откритата уязвимост на позицията на  САЩ, е всъщност трудността която се проявява при висшите   официални представители на Белия дом, и за която няма решение.
Фактът че Нетаняю не прие "щедрия подкуп ", който преди време беше предложен от Обама, показва че Обама е достатъчно доказателство , как настоящия президент ,  както навремето неговия предшественик  , е хванат здраво от" ЦИОНИСТКОТО  ЛОБИ " .Въпреки че правителството продължава да сее пропагандата за "  съществуващата заплаха " , за съществуването му като " обсадена еврейска държава " , Чомски  дава представа за съвсем друга картина , като посочва че израелската и американската високо технологична индустрия са тясно свързани помежду си. Американската военна индустрия получава субсидии от държавата , не само за това да произвеждат  и разработват нови оръжия за държавата  "  Израел" , 
която е част от американското военно и разузнавателно разпореждане, но и за продажба на второкачествени оръжия на страни от Персийския залив. 
Да си припомним за  неотдавнашното споразумение за продажбата на оръжия на Саудитска Арабия, чиято стойност се равняваше на около 60 милиарда долара. Тази сделка би помогнала и за получаването на толкова необходими приходи от петрол, за заздравяване на американската икономика. Разбира се че цялата тази мрежа от интриги  остава прикрита от обществеността . " Израел"  е   " цар    " в манипулирането на политиката на Вашингтон и социалния "елит" на Северна Америка в своя полза.
Това дава обяснение и защо администрацията на Сащ , независимо кой е в момента на власт, се възползва от правото си на  >вето< в Съвета за сигурност на ООН  , срещу решението , което може да предизвика недоволството на ционистките лидери. Няма да е голямо учудването ми ако , след като провала на Обама стана очевиден за всички, "  Израел"   се опита да увеличи своите престъпни практики на окупираните територии . Иронията на тази история е че този договор на международното право , е бил приет през 1949г, за да осъдят и заклеймят ужасите на нацисткия режим. И въобще не ми е чудно че ционисткото движение се характеризира като неонацистки режим. Като става дума за международните договори и право, става ясно, че Обама никога не се е позовавал на тях в отношенията си с Израел. Във всичките разговори за тъй наречения мирен процес, и самото му значение , американския президент нито веднъж не призна причината , поради която тези преговори  не донесоха до сега справедлив и дълготраен мир ,защото не се основаваха на международното право. 
Обама също така беше отбелязал че "циници "  са убедени че  различията между израелците и палестинците са твърде големи, и че нямат общо доверие
Но това което той  преднамерено не спомена е че , тези " партньори " не могат да седнат на масата за преговори като равноправни участници в този процес. Това не е граница която се оспорва между Перу и Еквадор... Това са преговори са между окупирваща сила, намираща се на 23 място в света  , за хуманитарно отношение , притежаваща собствено ядрено оръжие и има подкрепата на най могъщата страна на планетата ,  и лишеното от собствената си земя окупирано население...
Когато такива преговори се основават на неравенство, то тогава посредникът на процеса , застава на страната на силната партия, и в този случай международното право се игнорира  и диалогът е обречен на провал. 
С поредното отстъпване на Обама , за  палестинците и останалия свят ,  трябва да се изясни настоящата и бъдеща ситуация , че американския монопол върху тъй наречения мирен процес  е просто една преструвка , симулация, фарс....




.


Тагове:   обречен,   Мирът,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. afrodita1 - подобно .. по темата
06.01.2011 15:12
http://www.mesbg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=124:2008-10-10-11-29-26&catid=48:studies&Itemid=55
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1034153
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930