Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 11:58 - Полицията плаши с арест варненеца, заснел спящите полицаи
Автор: afrodita1 Категория: Забавление   
Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове:
1



Абе оставете човечеца на мира, явно на тия прасета им е гузна съвеста че, след като са преяли с понички, са откъртили, и за тва сега погнаха човека... 

 източник Mediapool  
Полицията във Варна продължава тормоза над Боян Максимов, който засне патрулката със спящи полицаи, превърнала се в национален проблем в последните дни.

В 21 часа в петък полицай е отишъл в дома на Максимов и му е връчил покана от началника на Второ РПУ в града да се яви в 9 часа сутринта в събота в местната Областна дирекция на полицията за среща с хора, идващи от "министерството в София", съобщи той пред Mediapool.

Полицаят му обяснил, че срещата е във връзка с казуса с говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева.

„Казах им директно, че няма да присъствам и че съм в командировка, която не може да бъде отменена, и отказах поканата”, разказа Максимов.

По думите му след 20 минути дошъл същият патрул и му връчил същата покана, а полицаят му казал тихо на стълбите пред входната врата: „Ако не дойдеш, може да те задържат”.

В случая става дума за доброволна покана, а не за призовка и полицията няма право на никакви насилствени действия. Още повече, че Максимов не е подавал жалба по повод казаното по негов адрес от Калинка Пенчева пред бТВ.

Полицейският патрул си тръгнал от дома му, едва след като Максимов се обадил на адвоката си и той обяснил правата на клиента си по телефона.

След разговора си с Mediapool Максимов публикува информация в профила си във Фейсбук.

Тормозът на полицията срещу него започна след като през юли тази година засне спящи полицаи в патрулка по време на дежурство. По-късно той бе привикан да дава обяснения в местното Второ РПУ и бе наречен "селски глупак" и "самотен хулиган" от говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева.

Два дни по-късно премиерът Бойко Борисов нареди Пенчева да бъде уволнена затова че си е позволила "недопустими квалификации като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството".

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обаче заяви в петък, че ще прецени какво наказание да наложи на говорителя на ОДМВР-Варна Калинка Пенчева след като дисциплинарното производство срещу нея приключи.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: afrodita1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1033918
Постинги: 696
Коментари: 514
Гласове: 1375
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930